Val de criminalitate fără precedent în cea mai mare gară din Bruxelles: „Nu este o imagine frumoasă“
Noile date ale poliției arată că gara Midi din Bruxelles a devenit un punct fierbinte al criminalității, cu aproximativ 10 infracțiuni care au loc zilnic acolo, situație pe care un parlamentar naționalist flamand o caracterizează „inacceptabilă”.
Val de infracțiuni fără precedent în cea mai mare gară din Bruxelles FOTO AP
Cifrele, care cuprind toate rapoartele oficiale pe care poliția le-a făcut în gară între 2018 și 2022, au fost publicate de ministrul de Interne Annelies Verlinden, la cererea deputatului N-VA Tomas Roggeman, a informat luni publicația belgiană De Standaard , citată de politico.eu .
„Este o situație inacceptabilă”, a declarat Roggeman. „Bruxelles de Sud este poarta internațională de intrare în țara noastră cu Eurostar și Thalys. Acesta este primul lucru pe care mulți străini îl văd despre țara noastră și nu este o imagine frumoasă.”
Bruxelles Midi este principalul nod feroviar al Capitalei, cu trenuri care pleacă în toate direcțiile din Belgia - și către locații internaționale, inclusiv Paris, Londra, Amsterdam și Köln.
Potrivit cifrelor, în stație au loc în fiecare an circa 3.500 de infracțiuni, cele mai frecvente fiind infracțiunile de furt, extorcare și infracțiuni legate de droguri.
Numărul infracțiunilor din gară depășesc alte orașe belgiene
Cu 3.447 de infracțiuni în 2020 și 3.320 în 2021, stația Midi a avut aproape la fel de multe infracțiuni ca toate gările din 13 orașe flamande - inclusiv Anvers și Gent - la un loc, a constatat De Standaard. În 2019, numărul a ajuns la 4.205, în timp ce în 2018 era mai mic, la 2.815. Deși cifrele pentru 2022 sunt incomplete, ele arată 2.204 fapte comise din ianuarie până în septembrie.
Săptămâna trecută, Sophie Dutordoir, CEO al companiei feroviare belgiene SNCB, a făcut apel la politicieni, cerând ajutor pentru a aborda „situația dramatică” de la Bruxelles Midi.
În scrisoarea, care a fost trimisă ministrului-președinte de la Bruxelles, Rudi Vervoort, ministrului mobilității Georges Gilkinet, Verlinden și primarilor Jean Spinette din Saint-Gilles și Fabrice Cumps din Anderlecht, Dutordoir a spus că trebuie făcut mai multe pentru a rezolva problemele stației, de la curățenie la siguranță.
„SNCB nu are resursele și nici puterea pentru a se ocupa singură de această problemă”, a spus ea. „Este imperativ ca fiecare partener să-și asume responsabilitatea.”
Sursa: adevarul.ro