Val de căldură sufocantă în România, cu temperaturi de 39 de grade. Județele care intră sub cod galben HARTA

Val de căldură sufocantă în România, cu temperaturi de 39 de grade. Județele care intră sub cod galben HARTA

Administrația Națională de Meteorologie anunţă caniculă luni şi marţi, în cea mai mare parte a ţării, temperaturile vor ajunge la 39 de grade în regiunile sudice. Și în zilele următoare, valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în toată ţara.

Căldură sufocantă în România FOTO

Căldură sufocantă în România FOTO

ANM a emis o atenţionare meteorologică cod galben pentru luni, 8 iulie, atunci când sunt prognozate val de căldură, caniculă şi disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, au anunțat meteorologiii.

Atenționare de Cod Galben  FOTO: ANM

Atenționare de Cod Galben FOTO: ANM

ANM a transmis o atenţionare de cod galben și pentru marţi, 9 iulie.

Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade şi local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, precizează ANM.

Atenționare de Cod Galben FOTO: ANM

Atenționare de Cod Galben FOTO: ANM

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii