Val de căldură extremă pe Litoral. Avertizarea de cod roșu de caniculă a fost prelungită până miercuri, 17 iulie HARTĂ

Val de căldură extremă pe Litoral. Avertizarea de cod roșu de caniculă a fost prelungită până miercuri, 17 iulie HARTĂ

Meteorologii au extins avertizarea Cod roșu de caniculă pentru încă șase județe, inclusiv Constanța. Maximele vor ajunge la 42 de grade Celsius, iar pe Litoral vor fi 36 de grade.

Val de căldură extremă pe litoral FOTO: Arhiva

Val de căldură extremă pe litoral FOTO: Arhiva

Potrivit meteorologilor, sunt vizate, luni și marți, de Cod roșu de caniculă Capitala și județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Botoșani și Suceava.

„În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

De asemenea, pe un Cod roșu de caniculă va fi miercuri, 17 iulie.

„În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a precizat ANM.

Aproape toată țara s-a înroșit FOTO: ANM

Aproape toată țara s-a înroșit FOTO: ANM

În celelalte județe din țară, luni și marți va fi Cod portocaliu

În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au transmis meteorologii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii