VA PLECA Vodafone din România?
Vodafone ar trebui să vândă activele de pe pieţele unde nu este lider şi care nu oferă infrastructură pentru servicii de telefonie fixă, potrivit diviziei de brokeraj a UBS, care estimează că grupul ar obţine peste 5 miliarde euro din vânzarea subsidiarelor din România, Australia, Ungaria şi Cehia.
"Pe termen lung, Vodafone ar putea fi preluat de altă companie sau ar putea analiza o tranzacţie prin care să îşi restructureze afacerile", au declarat reprezentanţii UBS, citaţi de Financial Times .
Gigantul american AT&T şi SoftBank, al treilea mare operator telecom din Japonia, ar fi doi cumpărători "logici" pentru Vodafone, notează UBS, divizia de brokeraj a grupului elveţian cu acelaşi nume.
UBS estimează că Vodafone va reveni pe creştere în Germania în următoarele trimestre, după o perioadă de declin cauzată de o competiţie intensă pe cea mai mare piaţă a grupului în funcţie de vânzări.
Firma de brokeraj a urcat miercuri preţul ţintă pentru acţiunile Vodafone şi a reiterat recomandarea pentru investitori la "cumpără". Titlurile grupului de telefonie au crescut cu 2,4% pe piaţa din Londra în urma comentariilor UBS, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni.
Vodafone este al doilea mare grup de telefonie la nivel mondial, după China Mobile. Grupul deţine reţele de telefonie în 21 de ţări şi reţele partenere în alte peste 40 de state.
În România, Vodafone avea la sfârşitul lunii iunie 8,568 milioane de clienţi, dintre care 7,986 milioane utilizatori ai serviciilor mobile şi 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.
Vodafone România a obţinut în primul trimestru al anului fiscal 2014-2015, perioada aprilie-iunie, venituri din servicii de 129 milioane lire sterline (158,7 milioane euro), în scădere cu 9,8%, în bază organică, faţă de aceeaşi perioadă anului trecut, ca urmare a reducerii tarifelor de terminare.