Ușor de preparat. Cele mai bune idei de grătar de încercat vara aceasta

Ușor de preparat. Cele mai bune idei de grătar de încercat vara aceasta

Vara se caută rețete ușoare, iar când vine vorba de favorite, grătarul este de departe vedeta sezonului. Odată ce acesta a fost curățat, doar o serie de pași simpli ne mai despart de un adevărat festin.

Gratar FOTO Shutterstock

Fie că vorbim de mic-dejun în weekend, cine care îți lasă gura apă, sau aperitive, nimic nu se compară cu aroma de fum și varietatea de mâncăruri care pot fi pregătite pe grătar, scrie CNN .

Grătarul poate fi intimidant la început, însă nu este deloc greu de manevrat. CNN a pregătit o listă cu cele mai ușoare idei de preparate, perfecte pentru o zi toridă de vară.

Porumb pe grătar cu unturi aromatice

Porumbul cu unt pe grătar reprezintă un preparat de referință în timpul cinelor de vară. Este și mai gustos atunci când vine la pachet cu unturi aromate, spre exemplu unt cu caju, miso, sau verdețuti. Atenție, untul trebuie pregătit din timp și scos din frigider chiar înainte să fie servit.

Burrata cu pastă de roșii

Brânza pe grătar nu este o invenție nouă, dar burrata încinsă, alături de câteva roșii cherry, va forma o pastă perfectă, care va aduce aminte de gustul Italiei. Poate fi servită alături de piept de pui, la fel de ușor de pregătit.

Coaste rumenite pe grătar

Coastele de porc sunt un preparat extrem de popular și sunt și mai bune atunci când sunt condimentate cu atenție. Cea mai bună variantă este ca acestea să fie mai întâi lăsate la cuptor, unde să se gătească încet și la temperatură mică și apoi să fie terminate pe grătarul încins bine.

Vinete și sparanghel

Vinetele pot fi transformate într-o garnitură perfectă atunci când pe ele mai este adăugat un strat de ricotta, iar apoi sparanghel tăiat mărunt.

Piersici cu unt și scorțișoară

În ciuda opiniilor din popor, grătar nu trebuie să se rezume doar la mâncăruri sărate, ci poate fi și un mediu bun de preparare a desertului. Un bun exemplu sunt piersicile, care odată tăiate pe jumătate, pot fi așezate timp de câteva minute pe grătar, unde se transformă într-un desert bun de preparat toată vara.

Pui cu dressing de busuioc

Puiul poate fi marinat în suc de lămâne cu semințe de chimen, apoi pus pe grătar și servit cu un sos de busuioc cu usturoi.

Vită pe grătar

Carnea de vită este gustoasă, dar și sănătoasă. Un truc pentru gătirea perfectă este lăsarea ei la temperatura camerei, înaintă de a fi pusă pe grătar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii