US Open, deprimant pentru România: Detaliul care arată unde suntem fără Halep

US Open, deprimant pentru România: Detaliul care arată unde suntem fără Halep

Fără Halep (31 de ani), scoasă din circuit de un an, turneele de tenis au început să ne intereseze din nou, în primul rând, prin prisma meciurilor unor coloși din circuitul masculin.

Simona Halep a fost eliminată în turul I de la US Open 2022

Simona Halep a fost eliminată în turul I de la US Open 2022

Pentru că, sincer vorbind, e și greu să te entuziasmeze competiția fetelor, când vedem că, în săptămânile dinainte de US Open, româncele au adunat înfrângerile pe bandă! Un singur amănunt statistic vorbește de la sine: în turneele de la Montreal, Cincinnati și Cleveland, în șapte meciuri disputate de Sorana Cîrstea (30 WTA), Irina Begu (40 WTA), Ana Bogdan (59 WTA) și Patricia Țig (705 WTA) au fost două victorii și cinci înfrângeri pentru tricolore! Așadar, vom aborda US Open 2023 (28 august – 10 septembrie) cu aceste sportive ieșite din formă . Lângă care e posibil să vină Gabriela Ruse (166 WTA) din calificări.

Am avut deja o vară memorabilă

Cu așteptări reduse de la fetele noastre, atenția va fi îndreptată spre tabloul masculin. Mai ales că deja am avut o vară fierbinte, cu două finale memorabile Alcaraz (Spania, 20 de ani, 1 ATP) – Djokovici (Serbia, 36 de ani, 2 ATP). Ambele au fost colosale, prima fiind câștigată de liderul mondial la Wimbledon, iar a doua de campionul sârb la Cincinnati.

Acum, la Flushing Meadows, tot Alcaraz și Djokovici sunt cotați cu cele mai mari șanse la trofeu. Cu precizarea că spaniolul e chiar deținătorul titlului, după triumful de anul trecut, la capătul unei ediții de la care Nole a lipsit, neavând certificat de vaccinare.

Interes uriaș = mai mulți bani

Imaginile sosite de la New York demonstrează deja interesul uriaș pentru US Open 2023. De pildă, antrenamentele lui Djokovici s-au desfășurat în fața unor tribune pline. Cum veniturile sunt consistente, organizatorii și-au permis să mărească miza financiară. Ultimul Grand Slam al anului va oferi premii de 65 de milioane de dolari, o sumă-record, în creştere cu 8% faţă de ediţia 2022. Iată cum se vor împărți banii, în funcție de rezultatele jucătorilor în probele de simplu:

*Turul I: 81.500 de dolari

*Turul II: 123.000

*Turul III: 191.000

*Optimi: 284.000

*Sferturi: 455.000

*Semifinale: 775.000

*Finala: 1.500.000

*Câștigătorul trofeului: 3.000.000

Ca să ne dăm seama cum a evoluat tenisul din punct de vedere finanicar merită să amintim că, în 1973, când Openul Statelor Unite a devenit primul eveniment sportiv în care valoarea premiilor a fost egală între jucători şi jucătoare, câştigătorii trofeelor la masculin şi feminin au plecat acasă cu câte un cec în valoare de... 25.000 de dolari.

Eurosport transmite US Open în România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 De citit...

4 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii