Ursula von der Leyen a amânat prezentarea noii sale echipe de comisari europeni

Ursula von der Leyen a amânat prezentarea noii sale echipe de comisari europeni

Discuţia privind structura viitorului executiv comunitar, prevăzută iniţial pentru ziua de miercuri, 11 septembrie, va avea loc marţi, 17 septembrie, la Strasbourg, a anunţat purtătoarea de cuvânt adjunctă a Parlamentului European, Delphine Colard, precizând că schimbarea datei s-a făcut la solicitarea Comisiei Europene.

  Ursula von der Leyen. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ursula von der Leyen. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit anunțului inițial , miercuri, 11 septembrie, la ora 8, președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urma să discute cu Președinta Parlamentului European și președinții grupurilor politice din PE (Conferința Președinților / COP), structura și portofoliile propuse pentru viitoarea Comisie Europeană.

Marți, 10 septembrie, a fost anunțată o altă dată.

„La solicitarea Comisiei Europene, discuția privind structura viitoarei CE (prevăzută inițial pentru mâine), va avea loc marți, 17 septembrie, la ora 9:00 CEST, la Strasbourg”, a comunicat, marți, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Parlamentului European, Delphine Colard.

Ulterior, la solicitarea presei, a fost comunicat și motivul amânării:

„Petntru ca Parlamentul Sloveniei trebuie să își prezinte opinia privind candidatul propus de Slovenia pentru funcția de comisar european. Guvernul Sloveniei a informat Comisia ca va avea opinia Parlamentului Sloveniei la finalul acestei săptămâni. În acest context, Comisia a solicitat amânarea discuției pentru a putea prezenta în fața liderilor PE compoziția finală a Comisiei propuse”.

Această întâlnire va crea cadrul pentru lansarea procesului de evaluare a comisarilor desemnați , incluzând audierile de confirmare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...