Urgie în Maramureș. O furtună a pus la pământ o pădure întreagă. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger VIDEO

Urgie în Maramureș. O furtună a pus la pământ o pădure întreagă. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger VIDEO

O furtună violentă a lovit, luni, 1 iulie 2024, județul Maramureș, provocând pagube materiale semnificative și o tragedie. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger.

Vântul a bătut atât de tare încât a decimat o pădure, în Maramureș. FOTO Maramures Info News

Vântul a bătut atât de tare încât a decimat o pădure, în Maramureș. FOTO Maramures Info News

Pompierii au intervenit în zeci de cazuri de copaci căzuți, acoperișuri smulse de vânt și inundații. O terasă din Sighetu Marmației a fost grav avariată, iar un bărbat a fost rănit după ce a fost lovit de o prelată desprinsă, potrivit news.ro

Pompierii din judeţul Maramureş au fost solicitaţi să intervină în urma situaţiilor de urgenţă provocate de furtuni . Un bărbat a fost rănit de prelata desprinsă de la o terasă, fiind transportat la spital.

De asemenea, un altul a fost omorât, după ce a fost lovit de fulger, în timp ce era cu animalele la păscut. Vântul a bătut cu putere şi a pus la pământ o pădure întreagă, la Văleni.

În intervalul 18:20 - 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgenţă 112, care solicitau intervenţia pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară”, anunţă, luni seară, ISU Maramureş.

Sursa citată a precizat că s-au semnalat 14 situaţii de copaci căzuţi, majoritatea în municipiul Sighetu Marmaţiei, dar şi în Budeşti, Cavnic, Rona de Sus şi Petrova.

Totodată, în municipiul Sighetu Marmatiei 6 acoperişuri au fost luate de vânt. Tot acolo, o prelată de la o terasă a fost ruptă, lovind în cădere un bărbat. La sosirea echipajului medical la faţa locului, victima era conştientă, cooperantă, cu leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare, de către o ambulanţă SMURD”, a mai transmis sursa citată.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmatiei intervin în continuare pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de manifestările hidrometeorologice.

De asemenea, în sprijin au fost solicitate şi Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă.

În plus, echipaje ale furnizorului de energie electrică sunt dispuse în teren pentru remedierea avariilor.

Judeţul Maramureş a fot vizat de avertizare cod galben de furtună . Fenomene periculoase mai sunt aşteptate în Borşa, Vişeu de Sus, Moisei, Săcel, dar şi în zona înaltă de munte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii