UPDATE Tribunalul Dâmbovița a decis eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae

UPDATE Tribunalul Dâmbovița a decis eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae

Tribunalul Dâmbovița a decis, vineri, eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae.

''În temeiul disp. art. 425 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestația formulată de către Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Direcția Națională Anticorupție—Serviciul Teritorial Ploiești, împotriva sentinței penale nr. 974/27.05.2016 pronunțată de către Judecătoria Găești în dosarul nr. 2522/232/2016, intimat-condamnat fiind Niculae Ioan, aflat în Penitenciarul Găești. În temeiul disp. art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 15.07.2016'', este soluția pe scurt a Tribunalului Dâmbovița.

Vineri, în fața judecătorului, Ioan Niculae a spus că a muncit în închisoare și că nu a creat probleme, iar avocatul acestuia a susținut că a îndeplinit fracția de executare a pedepsei și că a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", pe 2 aprilie 2015. În același dosar, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu și omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

AGERPRES / (AS — autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...