UPDATE Ședința CSAT: sistemul de sănătate și măsurile cu privire la imigranți - pe ordinea de zi

UPDATE Ședința CSAT: sistemul de sănătate și măsurile cu privire la imigranți - pe ordinea de zi

UPDATE Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de președintele Klaus Iohannis, s-a încheiat marți după peste patru ore de discuții.

La ședință au participat și premierul Dacian Cioloș, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, adjunctul directorului SRI, colonelul Cristian Bizadea , generalul Silviu Predoiu — care îl înlocuiește pe Mihai Răzvan-Ungureanu, după ce acesta a demisionat de la șefia SIE, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, secretarul CSAT Mihai Șomordolea.

Ordinea de zi a ședinței CSAT a cuprins: implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu implicații la nivel național, evoluțiile din Orientul Mijlociu și implicații pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale generate de un aflux masiv de imigranți, precum și pentru prezervarea climatului de ordine și siguranță publică.

Totodată, pe ordinea de zi au fost și teme legate de situația operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică în cazul instituțiilor publice din România, constituirea și operaționalizarea Brigăzii multinaționale pentru dezvoltarea și consolidarea elementelor esențiale ale prezenței aliate înaintate, avansate, sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor.

UPDATE A început ședința CSAT; sistemul de sănătate și măsurile cu privire la imigranți — pe ordinea de zi

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în care se discută teme precum sistemul de sănătate, implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu implicații naționale, evaluarea nivelului de securitate cibernetică în cazul instituțiilor publice și măsurile cu primire la imigranți, a început marți la Palatul Cotroceni.

Ordinea de zi a ședinței CSAT cuprinde următoarele puncte: implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu implicații la nivel național, evoluțiile din Orientul Mijlociu și implicații pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale generate de un aflux masiv de imigranți, precum și pentru prezervarea climatului de ordine și siguranță publică.

Totodată, pe ordinea de zi vor fi și discuții despre situația operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică în cazul instituțiilor publice din România, constituirea și operaționalizarea Brigăzii multinaționale pentru dezvoltarea și consolidarea elementelor esențiale ale prezenței aliate înaintate, avansate, sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor.

Ședința CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, este una ordinară. La finalul reuniunii CSAT, vor fi declarații de presă.

Din CSAT fac parte și premierul Dacian Cioloș, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, secretarul CSAT Mihai Șomordolea.

Generalul Silviu Predoiu îl înlocuiește pe Mihai Răzvan-Ungureanu, după ce acesta a demisionat de la șefia SIE.

Ultima ședință a Consiliului a avut loc pe 26 iulie.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”