UPDATE Percheziţii în Capitală şi în Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. PRO TV SA nu este cercetată

UPDATE Percheziţii în Capitală şi în Ilfov într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. PRO TV SA nu este cercetată

UPDATE Oficiali ai Pro Tv SA au precizat marţi că această companie nu este cercetată în acest caz, la sediul de pe Pache Protopopescu neavând loc nicio percheziţie.

Redăm integram comunicatul companiei:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-un dosar ce vizează activitatea a 28 de societăţi comerciale şi persoane fizice care au legătură cu industria media şi cinematografia. Cauza are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei.

Menţionăm că PRO TV SA nu este cercetată în această investigaţie a parchetului bucureştean şi că la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie.

Investigaţia la care face referire Parchetul are drept obiect relaţii comerciale pe care firmele vizate, societăţi comerciale din toată industria media, le-au avut din anul 2009”.

UPDATE Procurorii au anunţat oficial că efectuează 28 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice din domeniul media, într-o cauză ce vizează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5.400.000 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

De asemenea, anchetatorii susţin că, există indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23.000.000 lei.

Mai mult, potrivit sursei citate, în acest caz s-a început urmărirea penală faţă de fapte.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, unele dintre firmele vizate în acest caz ar fi Media Pro Studios, Media Pro Entertainment şi Domino Production.

Aceleaşi surse au precizat că percheziţiile de astăzi nu vizează locuinţa omului de afaceri Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din Capitală.

UPDATE Managerul general al Mediafax Group, Orlando Nicoara, a postat astăzi un mesaj pe pagina de Facebook prin care anunţa că nu se fac percheziţii nici la sediul Mediafax SA, nici la sediul Mediafax Group şi nici la domiciliului lui Adrian Sârbu.

„Nu există nicio percheziţie la Mediafax Group sau Mediafax SA, nu există nicio percheziţie la Adrian Sârbu, colegii din televiziuni ar trebui să fie mai atenţi când anunţă astfel de informaţii, chiar dacă e 1 aprilie”, se arată în mesajul postat de Nicoară pe Facebook.

De asemenea, omul de afaceri Adrian Sârbu a declarat, marţi, că "nu sunt reale" informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care spune că “îşi doresc faima Radio Erevan”, potrivit Mediafax.

"RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii”, a declarat Adrian Sârbu, care a calificat drept "nereale" aceste informaţii.

"Fiind acasă la ora difuzării informaţilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie şi că RTV, B1 şi alţii îşi doresc faima pe care şi-a dobândit-o în anii comunismului fictivul Radio Erevan”, a mai spus Adrian Sârbu.

UPDATE Patru firme din Media Pro ar fi suspectate de evaziune fiscală.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest caz, 30 de societăţi comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Poliţia Română.

Peste o sută de poliţişti participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!