UPDATE MAI: 272 de sesizări privind săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni la alegerile locale
UPDATE ORA 15.45 De la începerea procesului de votare au fost înregistrate 272 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni, iar în urma verificărilor peste 30% dintre acestea nu au fost confirmate.
"Până la acest moment, scrutinul pentru alegerea autorităților administrației publice locale s-a desfășurat fără a fi înregistrate evenimente grave în planul ordinii publice. La nivel național, au fost înregistrate 272 de sesizări privind săvârșirea de posibile contravenții sau infracțiuni care au legătură cu procesul de vot și care sunt în competența de soluționare a structurilor MAI. Angajații Ministerului Afacerilor Interne verifică fiecare semnalare de încălcare a legislației privitoare la alegeri pentru a stabili cu certitudine existența sau nu a aspectelor sesizate", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.
Ea a precizat că peste 30% din semnalări nu s-au confirmat.
"Mai mult de 30% dintre semnalările de fapte ilegale în legătură cu procesul de vot nu s-au confirmat. Majoritatea semnalărilor provin din mediul rural, respectiv 65%", a spus Monica Dajbog.
ORA 12.52 MAI: 120 de sesizări privind săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni la alegerile locale
De la începerea procesului de votare au fost înregistrate 120 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții sau infracțiuni, iar în urma verificărilor 20% dintre acestea nu au fost confirmate.
"Au fost constatate 20 de fapte contravenționale, fiind aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei și nouă avertismente scrise. De asemenea, se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea a 10 posibile infracțiuni", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.
Ea a menționat că, de la începerea votării și până la ora 12,30, nu au fost semnalate situații deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice.
"Cele mai multe sesizări se referă la continuarea campaniei electorale, fotografierea sau filmarea buletinului de vot și prezența altei persoane în cabina de vot în afara celei care votează", a precizat Dajbog.
AGERPRES/(A — autori: Daniel Alexandru Florea, Mădălina Cerban, editor: Andreea Rotaru, editori online: Irina Giurgiu, Andreea Lăzăroiu)
Citiți mai mult:
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .