Unul dintre cele mai persistente mituri alimentare a fost demontat de către cercetători: ciocolata nu este responsabilă pentru apariția acneei

Unul dintre cele mai persistente mituri alimentare a fost demontat de către cercetători: ciocolata nu este responsabilă pentru apariția acneei

Medicul nutriționist Anaïs Grangerac a demontat mitul conform căruia ciocolata influențează apariția acneei.

image

În cadrul emisiunii "Bonjour La Matinale", medicul nutriționist Anaïs Grangerac a abordat un subiect controversat, și anume miturile. Aceasta a precizat că laptele nu este o sursă de calciu, ci mai degrabă varza kale, migdalele și sardinele în ulei conțin de trei ori mai mult calciu.

Deși castraveții sunt reci și pot ajuta la contractarea vaselor de sânge, nu au proprietăți speciale care să reducă umflarea ochilor. Ciocolata nu cauzează direct acnee. Ciocolata neagră, în special, conține puțină zahăr și nu afectează pielea. Cartofii nu sunt atât de calorici pe cât se crede, 100g de cartofi fierți conțin doar 90 de calorii.

Chiar dacă portocalele conțin vitamina C, acestea nu sunt cele mai bogate. O sursă excelentă de vitamina C se regăsește în alimente precum: ardeiul roșu crud, căpșuni, kiwi, varza kale și chiar și păntrunjelul.

Aceasta a mai subliniat importanța unei alimentații echilibrate și variate, precum și a evitării extremelor în diete. Ea a sfătuit oamenii să asculte corpul lor și să găsească un stil de viață alimentar care să le potrivească. Totodată, îndrumă oamenii să consume fructe și legume zilnic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Spectatori tratați pentru greață severă la Opera din Stuttgart, după o piesă cu sex nesimulat și piercing live, criticată de Biserică

2 Voi ați citit ce scrie ziarul local Vremea Nouă despre „cazul Tătaru”?

3 Odrasla lui Dragnea, și divorțat, și cu banii luați. Și-a dat fosta soție în judecată pentru „partaj bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”

4 Așa o fi?

5 VIDEO Loredana, noi imagini ale scufundării în abis...