Unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume se află în Grecia. Are cea mai scurtă pistă din Europa

Unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume se află în Grecia. Are cea mai scurtă pistă din Europa

Mulți oameni se tem de zborul cu avionul, iar aterizarea este un moment care oferă emoții acestei categorii de persoane. Deși de multe ori nu au de ce să se teamă, există și aeroporturi care sunt într-adevăr considerate periculoase, având un risc crescut când vine vorba de aterizări și decolări, scrie Ziare.com.

Grecia, țara iubită de turiștii români, intră în acest top cu aeroportul Alexandros Papadiamantis de pe insula Skiathos din cauza locației nefavorabile. Aeroportul Skiathos este renumit printre piloți pentru aterizările joase necesare. Are o pistă scurtă și îngustă, amplasată în apropierea caselor. Turiștii se adună adesea în preajma aeroportului pentru a privi cum aterizează și decolează avioanele, fiind un adevărat spectacol.

Într-un sondaj realizat de „El Espanol”, aeroportul Skiathos este cotat ca fiind în top 5 cele mai periculoase aeroporturi din lume. Localizarea pistei de aterizare și lungimea acesteia îl plasează pe locul patru, potrivit Greek Reporter.

Mai exact, aeroportul din Skiathos are cea mai scurtă pistă din Europa, având doar 1.628 de metri lungime. Avioanele care se îndreaptă spre Skiathos zboară deasupra zonelor populate la o altitudine minimă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Foarte interesante amănunte...

3 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

4 Operațiunea secretă care va schimba lumea

5 Ce urmează să se întâmple? / SUA trimit în România noi echipamente și un contingent de forțe speciale, unitatea de elită a Armatei americane