Universurile paralele şi moartea universului nostru, abordate de Stephen Hawking într-o lucrare finalizată înainte de moartea sa

Universurile paralele şi moartea universului nostru, abordate de Stephen Hawking într-o lucrare finalizată înainte de moartea sa

O teorie care explică modul în care ar putea descoperi omenirea universuri paralele şi o predicţie privind sfârşitului lumii au fost finalizate de Stephen Hawking cu puţin timp înainte de moarte, relatează luni cotidianul The Independent pe site-ul său. Potrivit unui coautor, lucrarea i-ar fi putut aduce premiul Nobel.

Renumitul fizician teoretician a lucrat până la moartea sa, săptămâna trecută, la lucrarea sa finală - "A Smooth Exit from Eternal Inflation" - care este în prezent analizată de o revistă ştiinţifică de prim-plan. În aceasta, Hawking prezice că universul va înceta în cele din urmă să existe, când stelele vor rămâne fără energie.

Hawking a mai teoretizat în lucrarea sa finală că oamenii de ştiinţă ar putea descoperi universuri alternative lansând sonde de pe nave spaţiale, ceea ce le va permite oamenilor să înţeleagă chiar mai bine propriul univers, locul nostru în cosmos şi ce altceva mai există acolo.

Lucrarea finală a lui Hawking a fost realizată împreună cu profesorul Thomas Hertog, de la universitatea KU Leuven, din Belgia.

"El a fost deseori nominalizat pentru premiul Nobel şi ar fi trebuit să-l câştige", a declarat profesorul Hertog pentru Sunday Times, adăugând că Hawking ar fi putut câştiga prestigiosul premiu pentru munca sa la ultima lucrare. "Ar fi câştigat premiul Nobel", a spus profesorul Hertog.

Hawking a murit miercuri, în locuinţa sa din Cambridge, la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit din 1964 de scleroză amiotrofică laterală (ALS) sau boala Lou Gehrig, fiind imobilizat timp de decenii într-un scaun cu rotile.

Boala l-a făcut să se bazeze pe oameni sau tehnologie pentru orice lucru din viaţa sa, inclusiv alimentaţie, îmbrăcat sau chiar vorbit. Pentru a comunica cu ceilalţi, Hawking folosea un sintetizator de voce care îi permitea să se exprime cu o voce computerizată cu accent american.

El a fost poate cel mai bine cunoscut pentru lucrarea sa "A Brief History of Time". Publicată în 1988, aceasta a fost vândută în peste zece milioane de exemplare. AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…