Universitatea Craiova, scorul campionatului. Oltenii sunt lideri în Superliga

Universitatea Craiova, scorul campionatului. Oltenii sunt lideri în Superliga

După un start curajos în campionat, nou-promovatele Gloria Buzău și Unirea Slobozia încep să gâfâie. Ialomițenii au pierdut acasă cu Petrolul, 1-2, în timp ce formația lui Andrei Prepeliță a fost distrusă pe terenul Universității Craiova, 1-5, în etapa a 6-a a Superligii.

Oltenii au marcat de 5 ori contra Gloriei Buzău. Foto Facebook

Oltenii au marcat de 5 ori contra Gloriei Buzău. Foto Facebook

Maldonado (35) și Bană (45) au rezolvat meciul încă din prima reepriză, chiar dacă buzoienii au început curajos partida. Apoi Mitriță (63) a punctat pentru 3-0, pentru ca trei minute mai târziu Constantin Budescu să reducă din diferență dintr-un voleu ca în vremurile bune, după o centrare precisă a lui Pîrvulescu.

Universitatea Craiova nu a acuzaat șocul și a mai înscris de două ori, prin Mekvabishvili (73) și Căpățînă (84), consolidându-și prima poziție în Superliga. În urma succesului cu Gloria Buzău, ehipa lui Costel Gâlcă a acumulat 14 puncte în fruntea campionatului, cu trei peste Oțelul Galați.

Nicușor Bancu, meciul 300 în prima ligă

Nicuşor Bancu, cel mai vechi fotbalist din lotul craiovenilor, a bifat cea de a 300-a prezenţă în principala competiţie internă, potrivit LPF. Bancu a debutat în prima ligă pe 25 iulie 2014, în meciul Universitatea Craiova - Pandurii 1-1. În tot acest interval, 11 sezoane, a marcat de 24 de ori în SuperLigă, a pasat decisiv de 40 de ori, iar 169 de meciuri le-a început din postura de căpitan al alb-albaştrilor.

Petrolul a învins la Clinceni

Tot ieri s-a jucat meciul Unirea Slobozia - Petrolul, 1-2, la Clinceni. Ialomiţenii au deschis scorul prin francezul Jordan Gele (29), după ce defensiva adversă nu a reuşit să respingă o centrare. Mihnea Rădulescu (40), la primul său gol în Superligă, a egalat pentru Petrolul, cu o reluare din voleu, după o minge respinsă de defensiva echipei antrenate de Adrian Mihalcea.

Unirea a rămas în zece oameni din min. 50, când Gele a fost eliminat pentru lovirea cu cotul a lui Paul Papp, într-un moment în care jocul se desfăşura în altă parte. Arbitrul Viorel Fluieran a luat decizia după ce a urmărit imaginile video, la sesizarea VAR. Petrolul a marcat golul victoriei prin Alexandru Tudorie (77), ducând bilanțul Unireii Slobozia la trei înfrângeri consecutive şi cinci meciuri la rând fără victorie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

2 Rusia schimbă tonul! / Patrușev acuză direct NATO de implicare în operațiunea ucraineană asupra Kursk

3 Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Pantelimon ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov

4 Alimentul care te ajută să slăbești și să îți întărești mușchii. Este folosit și de NASA pentru astronauții care pleacă în călătorii lungi

5 Mircea Marian / Șomerul de lux Crin Antonescu dă sfaturi PNL despre cum să se întoarcă în ghearele lui Dan Voiculescu