Unitatea secretă chineză care lucrează la arme înfricoșătoare, în vederea unui război cu Taiwanul

Unitatea secretă chineză care lucrează la arme înfricoșătoare, în vederea unui război cu Taiwanul

China se pregătește pentru un război total, pregătind o gamă de arme destinate războiului asupra minții, au avertizat experții.

China face pregătiri pentru o potențială invazie a Taiwanului FOTO SHUTTERSTOCK

China face pregătiri pentru o potențială invazie a Taiwanului FOTO SHUTTERSTOCK

Există îngrijorări că regimul lui Xi Jinping ar putea folosi astfel de arme înfricoșătoare împotriva forțelor armate ale Taiwanului în eventualitatea unei invazii.

Se crede că forțele lui Xi are în vedere arme împotriva creierului, dar și biologice ce au drept scop să-și adoarmă inamicii sau care să afecteze vigilența și luarea deciziilor.

Experții în materie de China au vorbit cu The Sun despre dezvoltarea unor tipuri de arme care schimbă jocul, avertizând în privința unei „lumi noi și terifiante”.

John Lee, cercetător la Institutul Hudson și fost consilier pentru securitate națională în guvernul australian, a subliniat că noile arme sunt concepute pentru a „copleși mintea inamicului”.

Însă cum problemele privind „secretul și transparența” caracterizează mare parte a politicii chineze, este dificil să se aprecieze cu exactitate în ce stadiu s-ar putea afla regimul în ceea ce privește dezvoltarea acestor arme, a spus el.

Totuși, există dovezi ce sugerează că Armata Populară de Eliberare le produce, a adăugat Lee.

La rândul său, expertul în securitate și profesorul Anthony Glees, a explicat pentru The Sun că amenințarea din partea unei astfel de tehnologii formidabile ar trebui „luată foarte în serios”.

„Microundele pot fi folosite în calitate de armă pentru a provoca ceață cognitivă, amețeli, pierderea echilibrului, anxietate și greață. Ar putea fi îndreptate către o singură țintă specifică, de pildă cartierul general de control militar din Taiwan”, a exemplificat el.

Grupul de cercetare The CCP Biothreats Initiative a fost primul care a împărtășit pentru prima dată evoluția alarmantă a războiului cognitiv pregătit de China, anul trecut.

Cercetătorii au sugerat că China se află în avangarda „tehnologiilor avansate”, între care „IA, interfețe creier-calculator și arme biologice noi”.

Iar regimul are în vedere să le folosească pentru „strategii militare”.

O parte din tehnologie ar putea viza drept ținte soldați sau lideri ai grupurilor inamice.

Expertul australian John Lee, a explicat pentru The Sun că „există unele dovezi că diferitele entități chineze experimentează și dezvoltă astfel de arme.

Este vorba de arme „care în esență degradează în esență capacitatea naturală a minții sau procesele cognitive ale anumitor ținte”.

El a spus că armata chineză este interesată să dezvolte tehnologia pentru a „înfrânge mintea inamicului sau a subjuga mintea inamicului înainte ca conflictul sau dezacordul real să aibă loc”.

Nu există limite

În timp ce anumite aspecte ale războiului - ascensiunea IA și a armelor biologice sau cognitive - sunt supuse limitărilor conform dreptului internațional, China nu consideră că trebuie să se supună acestor reguli.

John Lee a apreciat că Beijingul nu își va pune nici un fel de limite în ceea ce privește dezvoltarea acestui tip de arme.

„Chinezii nu se supun tipului de constrângeri etice pe care multe dintre democrațiile liberale avansate și le-au impus.

Ei vor refuza în mod constant să ajungă la orice acord credibil și obligatoriu cu privire la... constrângerile pe care am dori reciproc să le punem unul altuia pentru a preveni orice fel de erupție a unei lumi noi și teribile”.

Cu alte cuvinte, dezvoltarea armelor cognitive, biologice sau chiar nucleare - care sunt deja ținute în mare parte secrete - nu sunt reglementate.

„China continuă să considere că încearcă să ajungă din urmă Statele Unite în special în materie de armament. Nu e dispusă să-și impună nicio constrângere privind dezvoltarea oricărui tip de armament, bazat pe orice fel de tehnologie ”.

Amenințare pentru Taiwan

Expertul a mai remarcat că exercițiile din ce în ce mai agresive ale Chinei lângă Taiwan sunt pregătiri pentru invazie.

„China își îmbunătățește în mod activ pregătirea și capacitatea tactică de a lansa o invazie a Taiwanului”, a spus el.

Profesorul Glees a spus că aceste relatări îi amintesc de fenomenul Sindromului Havana care a fost raportat pentru prima dată în 2016.

Sute de oficiali militari și de informații din SUA, împreună cu familiile lor, au raportat simptome bizare, inclusiv auzul unui sunet puternic, probleme de echilibru și cogniție, insomnie și dureri de cap.

Unii au subliniat actorii străini - inclusiv Rusia - ca fiind în spatele îmbolnăvirilor, iar responsabile ar fi tehnologii precum microunde sau arme cu ultrasunete.

„Știm cu certitudine încă din decembrie 2020 că sindromul Havana este real, că microundele pot fi folosite pentru a provoca ceață cognitivă, amețeli, pierderea echilibrului, anxietate și greață”, a spus el.

„Folosirea unui virus informatic pentru a infecta computerele taiwaneze și a dezvolta o versiune cibernetică a „sindromului Havana” care ar afecta secțiuni mari ale unui grup ales în locații dispersate, de exemplu piloți din forțele aeriene, soldați care lucrează la baterii, ar trebui să fie relativ ușor”.

„În egală măsură, infectarea computerelor taiwaneze pentru a le pune în stare de repaus ar trebui să fie facilă”, a spus el.

Arme ale unui război împotriva creierului

Inițiativa CCP Biothreats a publicat o mulțime de cercetări în noua tehnologie a armelor anul trecut.

Acesta a prezentat la ce tehnologii lucra China și de ce sunt capabile - într-o indicație alarmantă a viitorului peisaj al războiului. Cercetarea arată că Beijingul folosește o combinație de tehnologie de ultimă oră și arme biologice pentru a-și dezvolta arsenalul. Ei au precizat că obiectivul Chinei este „să creeze un avantaj puternic de descurajare și asimetric”. De pildă, Unitatea 94969 și Unitatea 96812 - două grupuri militare - lucrează la aceste arme.

Interfețe Creier-Computer

Este un sistem care leagă activitatea creierului de un dispozitiv extern, cum ar fi un computer. Semnalele creierului pot fi analizate și transformate în comenzi - determinând persoana să efectueze o anumită acțiune.

Medicamente genetice

Produse farmaceutice concepute pentru a modifica structura genetică și fiziologică a adversarilor. Ele pot viza trăsăturile cognitive, emoționale și comportamentale.

Unde radio

Acestea folosesc energia electromagnetică pentru atacuri neletale, cum ar fi pentru a induce somnolență sau pentru a provoca tulburări cognitive.

Ochelari antisomn

Pot spori utilitatea propriilor trupe prin inducerea vigilenței și a stării de veghe.

Inteligență artificială

China lucrează de mult timp la utilizarea IA în scopuri militare. Experții au avertizat anterior The Sun cu privire la utilizarea de către țară a inteligenței artificiale pentru a influența alegerile și a-și viza inamicii. Ei chiar au promis că vor deveni liderul mondial în IA până în 2030.

Arme biologice

În timpul Războiului Rece, China a folosit războiul biologic prin folosirea drept arme a bolilor precum ciuma sau holera. De mult timp au apărut îngrijorări că această a continuat să facă acest lucru până azi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii