Ungurii de la Paks, distruși de Corvinul în Liga Europa: meci de vis făcut de reprezentanta României

Ungurii de la Paks, distruși de Corvinul în Liga Europa: meci de vis făcut de reprezentanta României

Corvinul Hunedoara a învins echipa maghiară Paks FC cu scorul de 4-0 (2-0), joi seara, pe Paksi FC Stadion, în prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Europa.

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara. FOTO: Arhiva Adevărul

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara. FOTO: Arhiva Adevărul

Corvinul, la revenirea în cupele europene după 42 de ani, a învins categoric şi fără drept de apel pe vicecampioana Ungariei, prin golurile marcate de Sergiu Buş (9) şi Marius Lupu (45+2, 86, 90+3).

Câştigătoarea Cupei României a controlat jocul de la un capăt la altul, în faţa unei formaţii care nu s-a ridicat niciun moment la nivelul performanţei din sezonul trecut (locul al doilea în campionat şi câştigarea Cupei Ungariei).

Echipa antrenată de Florin Maxim a deschis scorul în minutul 9, prin Sergiu Buş, cu un şut de la 13 metri, în urma unui corner. Hunedorenii au mai avut ocazii în faţa unei formaţii lipsite de vlagă şi reacţie. Iacob (11) a şutat la colţul scurt, dar Szappanos a apărat. Lupu (10) a fost angajat în marginea careului mic de Bradu, dar nu a putut prelua mingea.

Câştigătoarea Cupei României a avut un contraatac supranumeric (23), 5-2, dar gazdele au reuşit să îl blocheze. Marius Lupu a ratat singur cu portarul (29), dar a reuşit să înscris în finalul primei reprize (45+2), când a deviat din faţa portarului la centrarea lui Pîrvulescu.

Paks a avut o singură oportunitate notabilă în prima parte, dar şutul lui Konyves (39), din unghi, s-a dus prin faţa porţii.

Paks - Corvinul, spectaculos și după pauză

Corvinul a început în forţă şi repriza secundă, iar şutul lui Buş din unghi a fost respins de portar (46). Un minut mai târziu, Pîrvulescu a lobat mingea din marginea careului, dar aceasta a căzut pe plasa porţii.

Toth s-a remarcat de la gazde, dar a reluat imprecis cu capul (63), iar apoi Lică a blocat şutul său (80).

Paks FC a rămas în zece, după ce Balint Szabo (78) a primit cartonaşul roşu pentru o intervenţie dură la Hrezdac, care a trebuit schimbat. Iniţial, maghiarul primise cartonaş galben, dar arbitrul a fost sesizat de VAR şi l-a eliminat pe Szabo.

Corvinul a marcat al treilea gol cu şansă, după un contraatac supranumeric, purtat de Roger: brazilianul a centrat imprecis în faţa porţii, Vecsei a respins greşit, iar Lupu a reluat în poartă (86).

La patrulea gol al echipei de ligă secundă a fost reuşit de acelaşi Lupu, cu un şut de la circa 12 metri (90+3), după o minge respinsă de apărarea gazdă.

Paks a avut o ocazie notabilă prin Mezei (88), din lovitură liberă, dar Lefter a reţinut şutul-centrare.

În minutul 90+5, Manolache s-a complicat în defensivă şi l-a faultat pe Bode, iar arbitrul a dictat penalty. Arbitrajul video a salvat-o pe Corvinul şi a mutat lovitura liberă în marginea careului.

Manşa secundă va avea loc pe 18 iulie, la Sibiu.

Dacă va trece de Paks, Corvinul Hunedoara va juca în turul al doilea preliminar al Europa League cu formaţia croată HNK Rijeka.

Paks - Corvinul Hunedoara 0-4 (0-2)

Au marcat: Sergiu Buş (9), Marius Lupu (45+2, 86, 90+3).

Paks, Paks FC Stadion

Europa League - turul întâi preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:

Paks: 1. Peter Szappanos - 30. Janos Szabo (căpitan), 2. Akos Kinyik, 24. Bence Lenzser - 11. Attila Osvath, 22. Jozsef Windecker (5. Balint Vecsei, 69), 8. Balazs Balogh (10. Zsolt Haraszti, 46), 21. Kristof Papp, 14. Erik Silye (29. Barna Toth, 46; 26. Szabolcs Mezei, 81) - 27. Balint Szabo, 15. Norbert Konyves (13. Daniel Bode, 62). Antrenor: Gyorgy Bognar.

Rezerve neutilizate: 25. Barnabas Simon - 7. Alen Skribek, 12. Gabor Vas, 17. Bence Mate Kocsis, 20. Krisztian Kovacs, 23. Bence Otvos, 77. Zsolt Gevay.

Corvinul: 12. Ştefan Lefter - 13. Flavius Iacob, 6. Viorel Ştefan Lică, 30. Antonio Manolache, 10. Alexandru Neacşa (căpitan) - 97. Denis Lucian Hrezdac (3. Ionuţ Pop, 78) - 7. Marius Lupu, 11. Roger, 8. Antonio Bradu, 19. Nicolae Pîrvulescu (31. Desley Ubbink, 85) - 9. Sergiu Buş. Antrenor: Florin Sandu Maxim.

Rezerve neutilizate: 1. Cristian Blaga - 14. Andrei Hergheligiu, 15. Alexandru-Ioan Predică, 17. Darius Alexandru Grigore, 18. Timotei Mitran, 20. Alexandru Gîrbiţă, 26. Ibuchi Goodnews Chukwu, 33. Marius Chindriş, 98. Mihai Velisar.

Arbitru: Mohammad Usman Aslam; arbitri asistenţi: Tom Harald Groenevik, Joergen Roenning Valstadsve; al patrulea oficial: Marius Hansen Groetta (toţi din Norvegia)

Arbitru video: Jakob Kehlet; arbitru asistent video: Sandi Putros (ambii din Danemarca)

Observator UEFA: Alon Yefet (Israel); Delegat UEFA: Miroslaw Ryszka (Polonia)

Cartonaşe galbene: Kinyik (32), Maxim (52), Vecsei (72), Neacşa (86), Bradu (89).

Cartonaş roşu: B. Szabo (78).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii