Ungaria interzice telefoanele mobile în școli. Noile reguli intră în vigoare din septembrie

Ungaria interzice telefoanele mobile în școli. Noile reguli intră în vigoare din septembrie

Începând cu 1 septembrie, Ungaria va interzice utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive cu acces la internet de către elevii din școlile primare și secundare, cu anumite excepții, informează agenția EFE.

Fără telefoane mobile în școlile din Ungaria - Foto Arhivă

Fără telefoane mobile în școlile din Ungaria - Foto Arhivă

Conform unui ordin publicat joi seară, elevii trebuie să predea telefoanele mobile și celelalte dispozitive cu acces la internet profesorilor la intrarea în școală, urmând să le recupereze la sfârșitul orelor. Aceste dispozitive, inclusiv aparatele de înregistrare audio-video, sunt considerate „obiecte cu utilizare restricționată”. Orice excepție de la această regulă trebuie să fie justificată și aprobată de directori sau profesori, potrivit Agerpres.

În plus, profesorii vor fi responsabili pentru verificarea și colectarea obiectelor interzise aduse de elevi în clasă, urmând să le restituie la sfârșitul orelor. Criticii acestei măsuri susțin că astfel profesorii vor fi transformați în „jandarmi”.

Ordinul a fost criticat şi de Sindicatul Democrat al Profesorilor (PDSZ), care estimează că nu a fost redactat luând în considerare „niciuna dintre preocupările sau obiecţiile raţionale şi legitime” ale organizaţiilor sindicale.

Cu toate acestea, unii comentatori subliniază că limitarea utilizării telefoanelor mobile în școli este apreciată de părinți și de profesori. Totuși, aceștia consideră că ar trebui să se învețe și utilizarea corectă a acestor dispozitive în instituțiile de învățământ.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…