Unde puteți sărbători Ziua Copilului în București. Vor fi show-uri aviatice, plimbări cu tramvaiul cofetărie, dar și explorarea cosmosului cu astronauții NASA

Unde puteți sărbători Ziua Copilului în București. Vor fi show-uri aviatice, plimbări cu tramvaiul cofetărie, dar și explorarea cosmosului cu astronauții NASA

„Ziua Internațională a Copilului”, 1 iunie, pică în acest an sâmbătă, motiv pentru care în multe zone din țară va fi marcată prin mii de activități și evenimente ce se vor organiza pe parcursul întregului weekend. Cele mai captivante dintre ele vor avea loc în București.

Capitala promite să se transforme în aceste zile într-o adevărată metropolă a distracției, inocenței și veseliei, cu petreceri, spectacole, concerte, intrări gratuite la muzee, zoo, jocuri, experimente, ce vor anima orașul din inima sa până în cele mai îndepărtate colțișoare, începând de vineri, 31 mai 2024.

Copii, părinți și bunici se vor relaxa și vor putea bucura de timpul petrecut împreună.

Ziua în care cei mici pot fi polițiști, piloți, pompieri sau orice își doresc

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) le propune celor mici să se transforme pentru o zi în orice își doresc: polițist, jandarm, pilot, pompier sau polițist de frontieră. Astfel, vineri, 31 mai, între orele 08,30 – 13,30, îi invită pe copii, la Ziua Porților Deschise organizată la sediul MAI din Piața Revoluției 1A, din Capitală, cu promisiunea că le va oferi o zi de neuitat, cu multe surprize.

Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii

Tot din 31 Mai și până pe 2 iunie inclusiv, Palatul Național al Copiilor îi invită pe cei mici la Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii pentru a se bucura de experiențe de neuitat în universul spectacolului, cu trei zile pline de povești noi și emoționante.

Magia începe de vineri, de la ora 17,00, cu Alina Sorescu și Picii lu’ Soreasca, uși continuă la ora 18,30 cu un spectacol susținut de diverse cercuri ale Palatului.

Sâmbătă, 1 iunie, copiii sunt invitați la „Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate” (ora 11,00) - considerat vârful de lance al musicalurilor grandioase din România, cu acrobați, libret și muzică originală sub semnătura compozitorului Cristian Faur. Beneficiază de prezența Paulei Seling și a Ozanei Barabancea. Un bilet la categoria I costă 32 de lei, iar la categoria II - 21,5 lei. De la ora 14,00 se joacă „Minunații”.

Duminică, 2 iunie, este premiera piesei „Cenușăreasa” (ora 11,00), dar și un spectacol nou al magicianului Robert Tudor (ora 12,30).

Patru zile alături de astronauți NASA la SpaceFEST

Politehnica București va găzdui timp de patru zile, în perioada 31 mai – 3 iunie 2024, cel mai mare eveniment dedicat explorării spațiului cosmic - SpaceFEST, în compania unor astronauți faimoși.

Participanții vor fi călăuziți în captivantul univers cosmic printr-o varietate de ateliere, concursuri, gustări spațiale și expoziții de tehnologie de ultimă generație și vor putea afla detalii despre despre cât de accesibilă este cariera de astronaut, dar și cum explorarea spațiului este benefică vieții pe Pământ, prin intermediul unor astronauți NASA: Susan Kilrain, Domonic A. Antonelli și un al treilea invitat surpriză.

Și, în timp ce copiii se vor bucura de experiențe VR și AR, dar și de simulatoare de zbor, și vor putea vedea ce mănâncă astronauții, dar și cum arată costumele spațiale ale acestora, studenții și profesorii se vor delecta cu „Proiectele uimitoare din ingineria aerospațială. Meseriile viitorului... în spațiu, dar și pe Pământ”. La eveniment vor lua parte și reprezentanți ai industriei aerospațiale din România. Accesul este gratuit, pe bază de înregistrare și generare de bilet! Amănunte puteți afla de AICI.

Salonului Internațional Bookfest cu peste 60 de evenimente dedicate copiilor

Cea de-a XVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest , cel mai important eveniment al industriei editoriale românești, și-a deschis porțile încă de miercuri, 29 mai și le va închide duminică, 2 iunie. Evenimentul găzduit de Pavilionul B2 al Complexului Romexpo este unul cu intrare liberă, zilnic între orele 10,00 - 21,00 - în zilele de 31 mai și 1 iunie, și între orele 10,00 – 20,00 pe data de 2 iunie.

Peste 150 de expozanți din întreaga țară și din Republica Moldova, alături de institute culturale prezintă aproximativ un milion de volume, dintre care 3.000 de titluri sunt noi. Ediția din acest an va oferi peste 40 de evenimente în programul „Invitatului de Onoare al Bookfest 2024”, Republica Moldova, dar și mai bine de 300 de lansări de carte și dezbateri, precum și peste 60 de evenimente dedicate copiilor.

Fiți cu-Minți Creative Fest 2024

Bucureștiul mai găzduiește în perioada 24 mai – 2 iunie, a patra ediție a unei sărbători a artei și culturii – „Fiți cu-Minți Creative Fest”. Evenimentul aduce în prim-plan o gamă variată de forme de artă vizuală, muzică și arte performative.

Festivalul promite să fie o destinație ideală pentru participanți indiferent dacă sunt artiști în devenire sau doar în căutarea unei experiențe culturale deosebite, pentru că au șansa să descopere în același loc atât talente noi cât și artiști consacrați. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla de AICI și de AICI .

Clinceni Air Show

Sunt organizate evenimente și în apropierea Bucureștiului.

Astfel, un mega spectacol aviatic va avea loc de Ziua Copilului 2024, de Aeroclubul României, pe Aerodromul Clinceni, începând cu ora 17,00.

Gazdele promit un show aviatic impresionant, cu evoluții noi, dar și cu artificii la sol și pe aeronave. Cuibul celor de la Șoimii României - Hawks Of Romania – va prezenta un moment special de figuri acrobatice cu o formație de șase aeronave tip Extra, dar vor exista și evoluții solo în care piloții își vor expune amprenta personală și stilul de zbor! Chiar și Inspectoratul General de Aviație al MAI va prezenta copiilor, la Clinceni AirShow, aparatele din dotare: elicoptere Sikorsky S-70M Black Hawk și Eurocopter EC 135.

Cu ocazia show-ului aviatic, tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani, care sunt eligibili pentru cursuri gratuite de planorism, parașutism și avion ultraușor, vor avea ocazia să afle mai multe informații despre ce presupun aceste discipline direct de la sursă.

Compania TAROM, în schimb, organizează pe 1 Iunie „Ziua Porților Deschise”, între orele 10,00 - 16,00, în incinta hangarului TAROM și a platformei din fața acestuia, ocazie cu care copiii vor putea vizita una dintre aeronave și vor avea acces inclusiv în cabina de pilotaj, pentru a sta de vorbă și a se fotografia cu piloții, însoţitoarele de bord şi inginerii de aviaţie. Intrarea va fi liberă. În plus, în cadrul unui ghişeu special amenajat, cei mici vor învăța cum să facă un check-in, iar părinții vor putea achiziționa, pentru copiii de până în 11 ani, biletele de avion gratuite.

Un tramvai-cofetărie de epocă va cutreiera Bucureștiul

De 1 iunie 2024, și Depoul Dudești al Societății de Transport București (STB) promite o experiență de neuitat în lumea fascinantă a vehiculelor de epocă, printr-o incursiune în transportul bucureștean. Vizitatorii vor putea admira tramvaie din anii 1912 și 1956, dar și ultimele modele puse în circulație pe străzile Capitalei.

Atracția principală o va reprezenta plimbarea cu un tramvai de epocă Rathgeber P3.16 - Tramvaiul Cofetărie - pe traseul Depoul Dudești - Șura Mare – Depoul Dudești, între orele 10,00 – 16,00. Copii, părinți și bunicilor sunt așteptați să se îmbarce în ineditul tramvai la Depoul Dudești. Evenimentul este gratuit.

Liber la Jungla amazoniană din centrul Capitalei

Sâmbătă, 1 iunie și Reptiland București își deschide porțile copiilor care vor putea admira, gratuit, 40 de specii de reptile vii din toate colțurile lumii, o pădure tropicală magică iluminată în culori neon menite să dezvăluie frumusețea a zeci de specii de plante exotice, dar și un paludariu automatizat.

Iguane roșii și verzi, șopârle gecko, pitoni și crocodili (caimani) vor putea fi admirate în terarii și paludarii de mari dimensiuni, iar într-un ecosistem etajat pe lângă reptile vor putea fi văzuți și pești tetra și broscuțe țestoase galbene.

Copiii se vor putea bucura și de cursuri și ateliere unice de pictat și decorat cu materiale fosforescente, lucrările menite să căpete „strălucire” în magica pădure tropicală. În schimb, cei interesați de atelierele de teraristică vor plăti 70 lei biletul pentru a învăța de la experți cum să-și alcătuiască, îngrijească, dezvolte și să-și creeze propriul terariu de mici dimensiuni cu plante vii suculente.

„Lumea Copiilor” din Parcul Tei cu premii de 30.000 de euro

Parcul Tei din București va deveni pe 1 iunie „Lumea Copiilor”, între orele 15,00 și 20,00. Participanții vor beneficia de activități interactive și ateliere educative în care vor putea învăța prin joacă cum să acorde primul ajutor, ori să se ferească de droguri și alte pericole ale străzii, vor putea intra în lumea magiei, a dansului, a modei și a teatrului. Cei mai norocoși vor primi premii și surprize, printre care o bursă eduKiwi School în valoare de 30.000 de euro, dar și un weekend pe litoral alături de părinți. Evenimentul este gratuit, pe bază de înregistrare, iar mai multe amănunte găsiți AICI.

Zurli la Sala Palatului, spectacole la Berăria H

Mascotele Zurli „se vor da în spectacol”, de Ziua Internațională a Copilului, la Sala Palatului. Cu această ocazie, spectatorii vor afla cum s-au născut toate personajele. Spectacolul „Eu sunt Maya”, pregătit de Mirela Retegan, va începe la ora 11,00. Au mai rămas în vânzare doar bilete la categoria IV, la prețul de 40 de lei/bilet.

Și Berăria H găzduiește „Orașul cu Chef de Joacă” - o serie de spectacole interactive pentru copii, ateliere, personaje preferate, cursuri și alte evenimente, de 1 iunie, între orele 10,00 – 13,00. Locurile la mese se alocă după principiul „primul venit, primul servit”. Atelierele sunt contra cost, biletul pentru intrarea generală având prețul de 10 lei.

Palatului Parlamentului, invadat de personaje fantastice, roboți și drone

Mai multe săli din Palatul Parlamentului, precum Cabinetul Președintelui Camerei Deputaților, Galeria de onoare ori Galeria presei, dar și sala de plen a forului legislativ, vor putea fi vizitate sâmbătă, 1 iunie, în mod gratuit. Copiii vor avea parte și de spectacole de teatru și de magie, întâlniri cu personaje fantastice îndrăgite, roboți și drone, ori animatori pe picioroange, dar și de pictură pe față ori șah.

Tobogane gonflabile și un stand cu jocuri pentru micii microbiști vor fi amenajate aici, programul de vizitare fiind în intervalul 10,00 - 17,00, cu acces pe la intrarea C1, din Bulevardul Națiunile Unite.

Picturi pe față, jocuri interactive și arte marțiale la Veranda Mall

Veranda Mall îi va sărbători pe cei mici cu o mulțime de activități organizate atât în interiorul, cât și în exteriorul mall-ului, între orele 10,00 – 18,00: face painting și baloane modelate pentru copiii (10,00 – 18,00), atelier de story reading pentru micuții cu vârste între 3 și 7 ani (10,30); demonstrații interactive de Jiu-jitsu brazilian, pentru copiii între 4 și 12 ani (12,00 – 13,00), ateliere de origami pentru copiii între 5 – 12 ani (10,00 – 15,30), dar și jocuri interactive și picturi pe față pentru copiii între 4 și 12 ani (11,00 – 13,00).

Activitățile sportive vor fi recompensate cu premii cu World Class (11,00 – 15,00).

Joaca de-a teatrul pentru a descoperi magia actoriei

De „Ziua Copilului”, Teatrul Coquette îi provoacă pe copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani să fie mici vedete, alături de actrița Nicoleta Moscalenco, în cadrul unui atelier de teatru, în care vor avea ocazia să descopere magia actoriei într-un mod jucăuș si captivant!

Atelierul «Joaca de-a teatrul», ce va începe la ora 11,00, va oferi participanților oportunitatea de a-și explora creativitatea, imaginația și spontaneitatea, de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de a se distra într-un mediu interactiv și prietenos, prin exerciții de improvizație, de creare de personaje și de jocuri teatrale.

Ținutul Distracției, la TIC, iar al magiei, la Sala Gloria

Teatrul Ion Creangă (TIC) va marca ziua copilăriei prin reprezentații teatrale („Albă ca zăpada” - ora 10,00 și „Amintiri din copilărie” - ora 18,00) și activități pentru cei mici (întâlniri interactive, desen, dans, ghicitori, magie), în cadrul evenimentului „1 Iunie în Ținutul Distracției” ce va avea lor în intervalul 10,00 - 19:00, în Sala Mare din Strada Piața Amzei nr. 13. Actul artistic reprezentant prin povești pline de feerie se va îmbina cu joaca, dorința de explorare, creativitatea și imaginația.

În schimb, Sala Gloria va găzdui începând cu ora 11,00, tot sâmbătă 1 iunie, spectacolul „Aladin și Lampa fermecată”. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

1 Iunie la Muzeul Satului

Satul Nou va găzdui de această dată Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, alături de „Academia de mișcare” care va da startul cu o înviorare, la ora 10,30, apoi ziua va continua cu jocuri, „Motanul încălțat”, ateliere de pictură, dans, pictură pe față și expoziția „Copilăria în satul de altădată”.

Accesul este liber pentru copii, între orele 09,00 - 19,00. În cadrul evenimentului va avea loc și un Târg de jucării, dulciuri și limonadă.

Festival multisportiv și meci cu legendele fotbalului, pe Stadionul „Arcul de Triumf”

Stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” va găzdui în acest an, de Ziua Copilului, un festival multi-sportiv, cu intrare liberă, între orele 10,00 - 14,00, cu ateliere interactive susținute de federațiile sportive naționale, unde participanții vor fi răsplătiți cu premii, dar și un eveniment caritabil, de la ora 19,00 -„Împreună pentru Mario și Medeea”. Un meci demonstrativ de fotbal va reuni legende ale fotbalului românesc și influenceri.

1uniFEST cu Itsy, Bitsy, SuperZapa, Spinner, Spark și DJ Dodi, la IOR

Parcul IOR - Alexandru Ioan Cuza din București găzduiește de „Ziua copilului” cel mai grandios festival de joacă pentru familiile cu copii - 1uniFEST.

Evenimentul va include activități creative, sportive, artistice și educative, momente de muzică, dans, magie, spectacole de teatru, concursuri, tombole și multe surprize cu supereroii: Itsy, Bitsy, SuperZapa, Spinner, Spark și DJ Dodi. Intrarea este liberă!

Pe pagina evenimentului veți găsi și variante de transport la locul în care acesta se va desfășura.

Parada Micilor Bicicliști - trei zile într-una singură

Un eveniment ce are ca scop promovarea mersului pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cele mai fragede vârste urmărește să-i învețe pe aceștia regulile ce trebuie respectate în timpul deplasării pe două roți, într-un mediu sigur, relaxat și plin de veselie, ferit de orice trafic rutier, în cadrul Paradei Micilor Bicicliști ce va avea loc pe 1 iunie, între orele 09,00 - 18,30, în zona Sema Park.

Centrul distracției se mută astfel în Cartierul de Vest unde trei zile vor fi sărbătorite într-una singură: Ziua internațională a copilului (1 iunie), Ziua mondială a bicicletei (3 iunie) și Ziua mondială a mediului (5 iunie). Pe lângă paradă va avea loc și o competiție - West Side Kids Race, ora 12,00 - ce urmărește să ofere copiilor prima lor experiență de concurs de ciclism pe trasee adaptate și dedicate pe categorii de vârstă.

A nu se confunda cu West Side Flower Fest - Festivalul Florilor din Parcul Drumul Taberei, unde personaje supradimensionate, create din mușchi și flori, și grădinile tematice, unele plutitoare, cu labirinturi, arcade și poduri decorate cu flori, promit să creeze un adevărat tărâm magic, în care o vom regăsi pe prințesa Gaia în mărime naturală, dar și fluturi, iepuri ori pisici gigant sau copaci uriași cu coroane din ghivece.

Jazz for Kids

Sala Radio - Casa Radio va găzdui pe 1 iunie 2024, de la ora 11,00, un concert special susținut de Big Band-ul Radio, alături de soliștii: David Ivașcu, Maya Sophie Burneci, Eric Daniel Theodoru, Damian Barbu, Octavian Radu, Thalia Profeti, Sonia Radu, Rania Cojocaru, Anastasia Zmău, Ana Parghel-Sârbu, Katia Florea, David Partenie, Teodora Dima, Colin-Justin Doljescu, Timea Beucan, Mario Tudor, Teodora Antal și Corul de Copii Radio. Evenimentul este dedicat tuturor celor care iubesc muzica.

Vezi AICI ce vei regăsi în program, dar și de unde poți achiziționa biletele de intrare.

Smiley, la Arenele Romane, Magic Level & Liz, la Hard Rock Cafe

Arenele Romane vor găzdui pe 1 iunie, de la ora 20,30, un concert 100% live cu Smiley & The Band. Mai sunt la vânzare bilete pentru categoriile A și B, tarifele fiind cuprinse între 195 și 235 de lei

De la ora 21,00, un alt concert va fi susținut de trupa Magic Level & Liz, pe scena de pe terasa Hard Rock, cu melodii de ieri și de azi. Intrarea, deși liberă, se face pe bază de rezervare.

K-Zilla, pe esplanada Operei Naţionale, cu Andreea Bălan și Connect-R

În zilele de 1 şi 2 iunie, între orele 08,00 - 22,00, unul dintre cele mai mari evenimente organizate de Ziua Copilului, K-Zilla FEST, se va desfășura pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

Festivalul se va bucura de prezența a zeci de artiști, printre care Andeea Bălan, Connect-R, AMME, Diana Matei, Ozana Barabancea, Delia Constantin, Rebeca Rizea, Toby Ibitoye (pian), dar și Corul de copii al Operei Naţionale Bucureşti și alții.

Festivalul Integrării - CONIL Fest

Circul Metropolitan București vă invită pe 1 și 2 iunie într-o „Lume a SuperEroilor”, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat copiilor din România, CONIL Fest. Intrarea este liberă!

Expoziție în premieră a unor capodopere cu animale

Multe muzee vor oferi cu această ocazie acces gratuit celor mici. Spre exemplu, ARCUB facilitează intrarea tuturor copiilor sub 14 ani la expoziția „Universul lui Salvador Dali” , deschisă publicului la ARCUB - Hanul Gabroveni. Expoziția cuprinde 170 de lucrări, de la sculpturi în mărime naturală, la grafică, gravuri, litografii, mobilier suprarealist, miniaturi din aur și pietre prețioase, ce vor purta pasionații de artă prin lumea fascinantă a lui Dali. Pentru un adult, cu accesul VR inclus costă 95 de lei, pentru o familie 2+1 sau 2+2 - 155 de lei sau 135 de lei fără acces VR. Biletele pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete ARCUB.

Muzeul de Artă Nouă Imersivă (MINA) are un program artistic dedicat copiilor şi părinţilor pe tot parcursul weekendului. În premieră, va prezenta o nouă expoziţie cu o serie de capodopere, de la Renaştere până la Modernism, având ca subiect comun tema animalelor. Beneficiază de gratuitate doar copiii până în 3 ani, iar cei până în 12 ani au 50% reducere. Biletele pot fi achiziţionate online sau de la faţa locului.

Primul spaţiu imersiv găzduiește două dintre spectacolele permanente: „Van Gogh" şi „Cosmos", iar al doilea spaţiu un nou spectacol educaţional - „Dinozaurii - O călătorie imersivă în Lumea Preistorică". În primele intervale orare rulează și reinterpretarea poveştii clasice „Vrăjitorul din Oz”.

Muzeul Antipa oferă, de Ziua Copilului, celor mici o intrare gratuită în expoziția permanentă dar și la o petrecere în curte, între orele 10,00 - 17,00, cu animatori, ateliere de creaţie şi lectură, ateliere de şah și robotică, pictură și desen, dans şi muzică, painting şi tatuaje amuzante etc.

Kids ComicsFest 2024

Evenimentul Kids ComicsFest de la 1UP Gamers Pub, din zona Piața Amzei, ce va avea loc pe 1 – 2 iunie, este dedicat pasionaților de benzi desenate, cititori și/sau desenatori! Weekend-ul va fi plin de ateliere de desen, ilustrație, manga și benzi desenate, concursuri cu premii și surprize.

Tinerii creatori vor avea ocazia să-și vândă operele pe Aleea Micilor Artiști. Noul număr al Revistei Comics Kids va fi lansat aici!

„Străzi Deschise” și Bazaar pe Victoriei

Evenimentul outdoor Străzi deschise București – Promenadă urbană” ce transformă arterele aglomerate ale Capitalei în spații pietonale temporare, va continua și în weekendul 1 – 2 iunie, între orele 11,00 – 21,00. Este vorba despre un experiment urban de extindere a spațiilor de recreere și de promenadă, în ideea oferirii de oportunități pentru un weekend magic.

În loc de mașini, pe străzi vor avea loc diverse spectacole de teatru , concerte live, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive, dar și concerte stradale. Iar Victoria Hub va găzdui standuri ale micilor întreprinzători și artizani locali.

Bazaar pe Victoriei reprezintă ocazia perfectă pentru o plimbare de vară transformată într-o sesiune de cumpărături de artizanat. Anul trecut, cel mai mare eveniment outdoor a scos din case peste un milion de bucureșteni și turiști. Intrarea este gratuită.

Gustul copilăriei: la cireșe..

Tot între 1 și 2 iunie, între orele 10,00 - 18,00, sunteți invitați și la cules de cireșe, în Livada Cireșelor Ecologice – Bogland, din comuna Izvoarele - Giurgiu. Gazdele promit o experiență memorabilă comparativă cu cea din copilărie.

Oaspeții sunt îndemnați să se bucure și de o plimbare prin ogradă, nu doar de cules și degustat, dar și de activitățile creative gândite special pentru cei mici, precum: pictură, trambuline, tobogane și alte jocuri în aer liber.

Pentru copiii sub 14 ani accesul este gratuit, iar pentru adulți biletul costă 50 de lei, la acest eveniment.

Spectacol puzzle cu muzică dans și teatru, la Sala Dalles

Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles” propune pentru ziua de 2 iunie, începând cu ora 11,00, un spectacol puzzle cu muzică, dans și teatru, „S-au furat... Poveștile”, compus de către oaspeți, în care copiii se vor întâlni cu personaje îndrăgite precum: Frumoasa și Bestia, Pocahontas, 101 Dalmațieni, Cartea Junglei, Pisicile Aristocrate, Frozen, Rapunzel, Cenușăreasa, căpitani de corabie, pirați, prinți și prințese, eroi și eroine cu puteri nebănuite, lighioane.

Creatorii de basme muzicale, la Casa Eliad

De Ziua Internațională a Copilului, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dă startul atelierelor de vară, pentru copiii cu vârste între 6 și 14 ani, în cadrul programului educațional „Creatorii de basme muzicale”, găzduit de Casa Eliad.

De la 1 iunie, pe tot parcursul vacanței de vară, cei mici își vor putea petrece timpul liber și se vor putea bucura de activități interactive și distractive printr-o călătorie magică în universul creativ al muzicii și al imaginației.

Ghidați de artiștii Miruna Nagy, harpistă, autoare a numeroase povești pentru copii, terapeută prin sunet, și Radu Nagy, violoncelist cu o carieră impresionantă în SUA, Europa și România, director muzical al Teatrului de copii „Morgenstern” din Berlin, participanții vor învăța să îmbine arta, muzica și storytellingul și vor fi antrenați să creeze mici opere de artă, povești și melodii proprii. Prin intermediul jocului și al improvizației, folosind instrumente muzicale precum: tobe, maracas, fluiere, pian, djembe, castaniete, shakere, tamburine, roșcove și koshi, copiii vor dobândi cunoștințe din cultura europeană, vor învăța să se asculte și să se susțină reciproc în procesul creației. Mai multe amănunte despre aceste cursuri inedite puteți afla de AICI .

Ziua Adopției, în Parcul Herăstrău

Și cum 2 iunie este Ziua Națională a Adopției, Parcul Herăstrău va găzdui un eveniment special, la Roaba de Cultură, în zona Pescăruș, între orele 17,00 – 19,00. Gazdele au pregătit pentru copii un traseu plin de activități captivante : tir cu arcul, face painting, zone senzoriale, jocuri sportive, activități interactive și multe altele, ce vor culmina cu o tombolă organizată de TzubyTOYS, cu multe premii surpriză, pentru o zi memorabilă!

Specialiștii Tzuby’s Kids vor oferi doritorilor informații importante și actuale, despre adopție, dar și despre situația copiilor din sistemul de protecție, iar familii care au trecut prin experiența adopției vor împărtăși poveștile lor emoționante.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii