Una din cele mai importante rafinării din sudul Rusiei, închisă după un atac cu dronă ucraineană VIDEO

Una din cele mai importante rafinării din sudul Rusiei, închisă după un atac cu dronă ucraineană VIDEO

În noaptea de miercuri spre joi, o rafinărie din sudul Rusiei a fost închisă în urma unui atac cu dronă ucraineană în regiunea Rostov-pe-Don, aproape de granița cu Ucraina. Guvernatorul Vasily Golubev a confirmat incidentul, menționând că nu au fost înregistrate victime, relatază AFP.

Russian Telegram channels report drone attacks on a refinery and an oil depot last night.▪️В as a result of a drone attack on the refinery in Novoshakhtinsk, Rostov region, Russia, a heavy fire broke out. The fire at the refinery has been localized to an area of 100 square… pic.twitter.com/2yTs2FtRNV

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) June 6, 2024

În urma unui atac cu dronă, a izbucnit un incendiu la rafinăria din Novoşahtinsk. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului" şi "activitatea a fost suspendată", a precizat pe Telegram Vasily Golubev, potrivit Agerpres.

Incendiul de la rafinărie a fost localizat pe o suprafață de 100 de metri pătrați, informează guvernatorul. Locuitorii din zonă spun că au auzit explozii puternice. De asemenea, se raportează că un depozit de petrol de pe teritoriul districtului Starooskolsky din regiunea Belgorod a fost atacat de drone. Unul dintre rezervoare a luat foc.”, scrie pe rețeaua X, fostul consilier al ministrului Afacerilor Interne de la Kiev, Anton Gerashchenko.

Considerată una dintre cele mai importante instalaţii petroliere din sudul Rusiei, rafinăria Novoşahtinsk, situată la aproximativ zece kilometri est de graniţă, este vizată în mod constant de atacuri ucrainene.

În acelaşi timp, un alt atac cu dronă a distrus un rezervor de petrol dintr-un depozit din Stary Oskol, la nord de graniţa cu Ucraina, a declarat Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod.

Incendiul a fost "stins rapid" şi "nu au fost victime", a adăugat sursa citată.

Ucraina, care se confruntă cu ofensiva rusă de doi ani, ripostează în mod constant atacând regiuni ruse şi vizând în special obiective energetice, notează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii