Un transport enorm de oi din România este așteptat în portul marocan Tanger

Un transport enorm de oi din România este așteptat în portul marocan Tanger

Portul mediteraneean Tanger (Maroc) se pregătește să primească un transport enorm de oi din România, în jur de 27.000 de capete, pentru a satisface piața locală a sacrificiilor de Eid al-Adha [sărbătoare musulmană – n.trad.], potrivit presei locale citate de Rador Radio România.

Transportul ar trebui să contribuie semnificativ la asigurarea de carne roșie la prețuri accesibile pentru consumatorii marocani, mai ales în perioada Eid-ului, și va contribui și la conservarea șeptelul național de oi și la îmbunătățirea securității alimentare a țării.

Transportul are loc în urma unui acord între furnizorii de carne roșie din Maroc și producătorii de oi din România pentru a asigura o ofertă suficientă de animale de sacrificiu pentru Eid al-Adha și a face față cererii în creștere în această perioadă.

România este un furnizor major de carne de oaie pentru țările musulmane.

Sursa: FEZ NEWS / Rador Radio România


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii