Un traficat de droguri român a vrut să-și piardă urma în Spania: Și-a modificat amprentele, și-a pus botox și și-a scos tatuajele

Un traficat de droguri român a vrut să-și piardă urma în Spania: Și-a modificat amprentele, și-a pus botox și și-a scos tatuajele

Un traficant român, lider al unei grupări infracționale care aducea droguri în țară, a încercat să-i păcălească pe polițiștii români și spanioli înante de a fi prins. Individul își modificase amprentele, își injectase botox și își scosese 70% din tatuaje, după ce pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Individul își îndepărtase 70% din tatuaje. FOTO (ilustrativ) arhivă

Individul își îndepărtase 70% din tatuaje. FOTO (ilustrativ) arhivă

Poliția Națională din Spania a arestat, recent, în Alicante, doi fugari români, membri ai aceluiași grup infracțional, condamnați în România pentru apartenență la o organizație criminală și trafic de droguri.

„Inculpatul folosea numeroase identități false”

Unul dintre ei, liderul organizației, folosea numeroase identități și își modificase caracteristicile fizice pentru a nu fi identificat, ajungând să își elimine 70% din tatuajele de pe corp și să își modifice amprentele digitale, potrivit Ministerului de Interne italian , care precizează că fugarul crease o organizație infracțională al cărei scop, în cursul anilor 2013 și 2014, a fost traficul de droguri în România, în special substanțe psihoactive - anabolizante.

„Odată avansate cercetările, agenții au constatat că inculpatul folosea numeroase identități false, având la dispoziție infrastructura necesară obținerii acestor documente. Datorită acestui fapt, și în ultimii ani, reușise să eludeze autoritățile polițienești și să își păstreze anonimatul, sustrăgându-se astfel justiției. De asemenea, și-a modificat caracteristicile fizice, slăbind, eliminându-și 70 % din tatuajele de pe corp, injectându-și botox și modificându-și amprentele digitale”, arată autoritatea citată.

Anchetatorii au ajuns la după ce au aflat că ar putea locui într-o vilă din apropierea orașului Pedreguer (Alicante).

Odată localizată adresa, polițiștii l-au prins pe liderul grupării și, odată cu el, un alt traficant român.

„Agenții au detectat că în casă se aflau doi bărbați, unul dintre aceștia fiind un alt fugar, membru al organizației sale infracționale, care făcea, de asemenea, obiectul unui mandat european de arestare și predare din România. În cele din urmă, și deși ambii luau diferite măsuri de securitate și de autoprotecție, anchetatorii au reușit să îl aresteze pe lider în apropierea locuinței sale, în momentul în care acesta își desfășura activitatea într-o unitate comercială din apropiere, iar pe cel de-al doilea când era pe punctul de a părăsi locuința”, notează Ministerio del Interior .

Ce spune Poliția Română

Este vorba de GHEORGHE ALIN URCAN, liderul grupării - individul care și-a schimbat înfățișarea în încecarea de a-i păcăli pe polițiști, pentru care fusese emis un mandat de arestate în lipsa în dată de 13 mai 2024. Acesta fusese dat în urmărire generală și internațională, ca urmare a condamnării sale în țară pentru infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc

.

Alin Gheorghe Urcan era dat în urmărire Internațională. FOTO poliția Română

Alin Gheorghe Urcan era dat în urmărire Internațională. FOTO poliția Română

Cel de-al doilea român arestat în Alicante este Dan Andrei MURASAN , zis „DEIU" pe numele căruia fusese emis, din data de 3 aprilie 2024, un mandat de arestare peventivă, pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

La data de 17 iulie 2024, prin coordonarea de la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul Atașatului de Afaceri Interne al Poliției Spaniole la București, Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliției Naționale Spaniole a reușit localizarea și reținerea, în localitatea Alicante, a doi cetățeni români, urmăriți internațional. Pentru unul dintre aceștia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani și 7 luni, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, iar pentru cel de-al doilea a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în lipsă, fiind urmărit internațional”, preciza, în urmă cu câteva zile, Poliția Română, anunțând continuarea procedurilor cu aducerea celor doi traficanți în țară.

18 mandate de arestare pentru trafic de droguri, spălare de bani și operațiuni cu substanțe dopante de mare risc

Legat de gruparea amintită, Poliția Română amintește că, la datele de 2 aprilie 2024, respectiv 9 mai 2024, au fost efectuate două acțiuni de amploare, desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., prin care au fost destructurate două grupări implicate în trafic de droguri, spălare de bani, operațiuni cu substanțe dopante de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri și grup infracțional organizat, în urma cărora a fost dispusă, de Tribunalul Cluj, măsura arestării preventive față de 18 persoane.

„De asemenea, au fost confiscate și cantități importante de substanțe anabolizante, dar și precursori de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, precum și peste 1.700.000 de lei, 400.000 de euro și 7 autoturisme, cu o valoare estimată de peste 600.000 de euro”, anunța Poliția Română.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii