Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

Strategia – logică – a austro-Ungariei . Trebuie înțeleasă

Mai jos e harta și unde erau granițele imperiului austro-ungar. Sunt 3 chei pentru a înțelege :

– centrul pentru ei e câmpia panonică. Au nevoie de granițe sigure adică munți. Deci Transilvania e esențială . După – spre sud – erau obligați să ia Serbia si bosnia ca să meargă până la munți, de asta a început ww1 . Acum au deal cu Serbia pe axa china-Rusia.

– sistemul logistic e Dunărea – Viena Budapesta și Bratislava sunt toate pe Dunăre. La fel și Belgrad care trebuie controlat de ei.
– vor să fie poarta de intrare a mărfurilor din Mediterana spre centrul industrial al Europei (germania /rin). Pentru asta au nevoie de porturile din Croația. De asta au băgat Croația în Schengen și pe noi nu (noi suntem concurenți – atât prin porturile de la Marea Neagră cât și prin porturile din Grecia care după se cunecteaza pe la bulgari și pe la noi). De asta blochează și șicanează camioanele către trec din Italia prin tirol spre germania (Italia i-a dat în judecată la CJUE). De asta au nevoie de tirol și de asta au fost bătăi acolo colosale în istorie.

Ei (Austria, Ungaria, slovacia, Serbia) speră să facă iar combinația asta cu ajutorul Chinei și Rusiei. E strategie esențială pentru ei.

Pentru noi e catastrofal. Trebuie să înțelegem ca interesele lor și ale noastre sunt TOTAL și FUNDAMENTAL opuse. Deci suntem inamici.

Noi trebuie să înțelegem ce vor inamicii ca sa putem dejuca jocurile lor. E foarte foarte important !!!!

Altfel credem ca de exemplu Schegen e despre situația justiției sau despre azilanți. Aia e fum în ochi. Jocul e altul !!!!

Andrei Caramitru


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii