Un tânăr de 18 ani este pe cale să devină cel mai înalt jucător de baschet din lume

Un tânăr de 18 ani este pe cale să devină cel mai înalt jucător de baschet din lume

Acesta a depășit deja recordul NCAA al lui Paul Sturgess, britanicul care apare în Guinness World Records ca cel mai înalt sportiv din istoria baschetului universitar american (232 cm).

Olivier Rioux are 2,36 m FOTO: X

Olivier Rioux are 2,36 m FOTO: X

La vârsta de opt ani, Olivier Rioux avea 1,80 m. Până în clasa a șasea, avea aproape 2,08 metri înălțime. Iar acum, în calitate de student în primul an de facultate, este pe cale să devină cel mai înalt jucător de baschet universitar, scrie edition.cnn.com.

Olivier Rioux, cândva deținătorul recordului pentru cel mai înalt adolescent din lume, se află acum pe lista de baschet masculin a Universității Florida, după ce s-a angajat la Gators toamna trecută.

La 18 ani, s-ar putea să fie încă în creștere. Înălțimea lui Rioux, 2,36 m, o depășește pe cea a fostului deținător al recordului, Paul Sturgess, care avea 2,32 m și a jucat pentru Florida Tech și Mountain State între 2007 și 2011. Și, dacă Rioux ajunge în NBA, va deveni cel mai înalt jucător din NBA.

Rioux nu a comentat public recordul, dar a fost deschis în trecut cu privire la faptul că se bucură de statura sa înaltă. Într-un interviu acordat Guinness pe când avea 16 ani, canadianul a declarat că îi place să fie observat și să interacționeze cu oamenii datorită înălțimii sale. El vede totul dintr-un unghi mai înal t, a spus el, ceea ce "îmi oferă un avantaj în timpul unui joc".

"Întotdeauna am fost mai înalt decât restul prietenilor mei de la școală sau decât colegii de echipă", a spus el. "Asta a plănuit natura pentru mine. Am învățat să fiu liniștit și fericit în legătură cu asta."

Rioux provine dintr-o familie înaltă.

"Încă nu suntem 100% siguri de ce sunt atât de înalt... medicii nu pot explica acest lucru decât prin genetica familiei mele", a spus el.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje ale înălțimii sale peste restul societății. Spune că are probleme în a-și găsi hainele și că s-a lovit cu capul de câteva rame de ușă.

Rioux a început să joace baschet la vârsta de 5 ani și, chiar și atunci, înălțimea sa a determinat echipele adverse să se îndoiască de vârsta sa. În liceu, adversarii săi nu s-au abținut în timpul meciurilor, a spus el - uneori provocându-l pe Rioux mai mult din cauza mărimii sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii