Un student la medicină de la Harvard a mâncat peste 700 de ouă într-o lună. Ce s-a întâmplat cu nivelul său de colesterol

Un student la medicină de la Harvard a mâncat peste 700 de ouă într-o lună. Ce s-a întâmplat cu nivelul său de colesterol

Pentru a ajunge la concluzia dacă ouăle consumate în exces sunt rele sau nu pentru organism, un bărbat a mâncat 720 de ouă într-o lună pentru a vedea ce se întâmplă cu nivelul colesterolului.

Un student la Medicină a mâncat 720 de ouă într-o lună FOTO: Captura video

Un student la Medicină a mâncat 720 de ouă într-o lună FOTO: Captura video

Nick Norwitz, doctorand la Universitatea Harvard, a mâncat 720 de ouă pe parcursul unei luni și a văzut cum îi scad nivelurile de colesterol.

Astfel, după un experiment de o lună în care a mâncat echivalentul a 24 de ouă pe zi, nivelul său de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), sau colesterolul „rău”, a scăzut cu 18 %, potrivit dailymail.

LDL este considerat a fi „colesterolul rău” deoarece se poate acumula sub în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Celălalt tip de colesterol, numit lipoproteină de înaltă densitate (HDL) sau colesterol „bun”, are însă efectul invers, ajutând la eliminarea excesului de colesterol din fluxul sanguin și transportându-l la ficat.

Dr. Norwitz are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard.

În videoclipul de pe YouTube , acesta a declarat că a încercat să demonstreze că „un consum mare de ouă nu determină creșterea nivelului de colesterol”. „Am emis ipoteza că mâncând 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul LDL. Și, într-adevăr, nu a făcut-o, nici măcar un pic”, a spus Dr. Norwitz.