Un student la informatică, care a abuzat și șantajat aproximativ 3.500 de copii, a fost condamnat pe viață. Cum își racola victimele

Un student la informatică, care a abuzat și șantajat aproximativ 3.500 de copii, a fost condamnat pe viață. Cum își racola victimele

Un bărbat din Irlanda de Nord, care a abuzat online de cel puțin 70 de copii și a determinat pe unul dintre aceștia să se sinucidă, a fost condamnat la închisoare pe viață. Se crede că numărul victimelor ar fi de 3.500 în întreaga lume.

Alexander McCartney, condamnat pe viață FOTO: FB

Alexander McCartney, condamnat pe viață FOTO: FB

Alexander McCartney, în vârstă de 26 de ani, a recunoscut 185 de acuzații, inclusiv omor prin imprudență, șantaj, incitarea unui copil să se implice în activități sexuale și producerea și distribuirea de imagini indecente ale copiilor.

Studentul la informatică opera din dormitorul casei familiei sale. El și-a pregătit victimele pe site-uri de mesagerie, inclusiv Snapchat și Instagram, făcându-le să creadă că vorbesc online cu o adolescentă de vârstă similară.

El le încuraja apoi să trimită imagini indecente sau să se implice în activități sexuale prin intermediul unei camere web sau al unui telefon mobil, pe care apoi le împărtășea online cu alte persoane și le folosea pentru a amenința copiii.

În mod regulat, își asuma identitatea fetelor pe care le vizase anterior și, uneori, își obliga victimele să implice în abuz frați și surori cu vârste de până la trei ani.

Acuzațiile se referă la 70 de victime din țări precum Regatul Unit, Statele Unite, Irlanda și Australia, însă poliția din Irlanda de Nord a declarat că acestea reprezintă o mică parte din cele aproximativ 3.500 de victime despre care se crede că au fost vizate în aproximativ 30 de țări, potrivit Reuters.

„Infracțiunea sa a fost la scară industrială, depravarea sa nu a cunoscut limite”, a declarat reporterilor Eamonn Corrigan, comisar-șef al Serviciului de Poliție din Irlanda de Nord, după pronunțarea sentinței.

Un tată și o fiică s-au sinucis

Una dintre victimele sale, Cimarron Thomas, în vârstă de 12 ani, din Virginia de Vest, și-a luat viața în 2018 cu arma tatălui său în timpul contactului online cu McCartney și a fost găsită de sora sa în vârstă de nouă ani, a auzit instanța. Tatăl lor și-a luat viața în urma morții ei, a declarat poliția.

„Nu vom ierta niciodată și nu vom uita niciodată lucrurile îngrozitoare pe care le-a făcut acest prădător”, a declarat tatăl unei victime neozeelandeze a lui McCartney, citat într-o declarație a poliției.

McCartney a stat cu capul plecat în timp ce O'Hara i-a enumerat infracțiunile și s-a ridicat cu ochii închiși când a fost anunțată sentința. El a fost dus în cătușe. El a pledat vinovat pentru toate acuzațiile.

Poliția a declarat că, în timpul anchetei, a confiscat 64 de dispozitive cu sute de mii de fotografii și videoclipuri indecente, precum și conturile digitale false folosite de McCartney.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

2 Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a cumpărat mașini de aproape un milion de euro din banii furați de la americani

3 Omul ăsta pare că nu minte și spune lucrurilor pe nume când vine vorba despre puterea „slăbită” a Rusiei

4 „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi” / Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute

5 Dezvăluiri despre conversațiile secrete ale lui Elon Musk cu Vladimir Putin. Ce l-a rugat liderul de la Kremlin pe șeful SpaceX