Un șofer român de TIR conducea băut în Spania. Nivelul de alcoolemie i-a speriat și pe polițiști

Un șofer român de TIR conducea băut în Spania. Nivelul de alcoolemie i-a speriat și pe polițiști

Garda Civilă din Navarra, o regiune situată în nordul Spaniei, a prins un șofer român care conducea pe autostradă un TIR având o alcoolemie de opt ori mai mare decât nivelul permis.

Sofer depistat cu o alcoolemie de opt ori mai mare decât limita legală Foto: Arhivă

Sofer depistat cu o alcoolemie de opt ori mai mare decât limita legală Foto: Arhivă

Intervenția a avut loc după ce mai mulți cetățeni au avertizat poliția , semnalând că un TIR, care se deplasa pe autostrada AP-15, în direcţia Pamplona, circulă în mod neglijent, ocupând ambele benzi şi punând în pericol grav ceilalţi participanți la trafic, potrivit publicației La Razon .

Sesizarea oamenilor a fost transmisă la Unitatea de Securitate a Cetățenilor (USECIC), care efectua un control de securitate în apropiere. A fost oprit în trafic vehiculul suspect și s-a constatat că șoferul, de naționalitate română, prezenta simptome clare că se află sub influența băuturilor alcoolice. Din acest motiv, s-a solicitat prezența agenților din cadrul Grupului de Trafic al Gărzii Civile pentru efectuarea testelor necesare de alcool și droguri.

La textul de alcoolemie, șoferul român a prezentat o concentrație de alcool în aerul expirat de opt ori mai mare decât limita maximă stabilită pentru șoferii profesioniști. Acesta este cercetat acum pentru infracțiuni contra siguranței rutiere, pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Limita impusă de Direcția Generală de Trafic din Spania pentru șoferii profesioniști este de 0,15 miligrame de alcool pe litru de aer expirat, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

3 Penibilă imagine. Selly tot un gherțoi rămâne, cu toți banii lui...

4 S-a furat mireasa. Din cavou...

5 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola