Un român din Germania arată ce poți cumpăra cu 126 de euro dintr-un magazin românesc. „Cum vi se pare acest preț?”

Un român din Germania arată ce poți cumpăra cu 126 de euro dintr-un magazin românesc. „Cum vi se pare acest preț?”

Un roman a postat un clip video în care le arată urmăritorilor săi ce și-a cumpărat cu 126 de euro dintr-un magazin românesc din Germania. Reacțiile au fost contradictorii, unele persoane susținând că alimentele l-ar fi costat mai mult în România.

Pe ce a plătit un român 126 de euro Foto: Captură video TikTok/Cătălin Gaton

Pe ce a plătit un român 126 de euro Foto: Captură video TikTok/Cătălin Gaton

Tânărul a precizat, într-un filmuleț pe TikTok, pe ce produse a dat în jur de 630 de lei.

Tocmai ce am venit de la cumpărături și vreau să vă arăt pe ce am dat eu 126 de euro din magazinul românesc din Germania. Două sticle de suc Frutti Fresh, patru pungi de pufuleți Lotto clasic, niște prăjiturele rom, un cozonac, un orez, două cutii de smântână, niște crenvurști de pui, niște costiță de porc afumată, niște cârnăciori pentru gărtar, o găletușă de castraveți murați, două pateuri, patru conserve de fasole, parizer vărsat, cred că o jumătate de kg, încă o conservă de fasole, iar niște costiță afumată, telemea de oaie, încă un orez, o bucată de slănină, încă un pateu, boia, muștar, brânză de burduf, corn cu ciocolată, un salam, trei pateuri, încă o conservă, două bucăți brânză topită și o cutie de sare. Toate acestea m-au costat 126 de euro și 46 de cenți. Cum vi se pare acest preț?”, întreabă bărbatul.

Postarea sa a devenită virală, având peste 500 de comentarii. Mulți români spun că prețul este unul decent pentru ceea ce a cumpărat și că, în țările în care sunt ei stabiliți (Anglia, Italia, Franța, Portugalia, Belgia sau Austria) prețurile sunt mult mai mari la magazinele românești .

Pretul este super bun. Eu în Anglia, pe cât ai cumparat tu, plătesc pe puțin 250 lire”;

Nu e mult prețul. În Italia e mai scump la magazinul românesc”;

Eu sunt din Genova. La magazinul românesc, dacă te duci, e jaf la drumul mare; toate preparatele sar de 11 euro pe kilogram, brânza 17 euro și așa mai departe. Deci, tu ai luat bine”;

La toate câte ai luat tu … eu plăteam peste 200€ în Franța de la magazinul românesc”;

Ieftin, în comparatie cu preturile de la magazinele romanesti aici în Portugalia”;

În Belgia este mai scump”;

Prețurile sunt bune. În Austria nu cumperi mare lucru cu această sumă.”;

Am calculat, mai mult sau mai puțin.... în Spania plătim cam 100 (de euro n. red.)”, au fost doar câteva din sutele de comentarii lăsate la postarea tânărului.

Alții spun că prețul este destul de mare pentru ceea ce a cumpărat. Au fost și persoane care susțin că prețul produselor cumpărate de la magazinul românesc este chiar comparativ cu cele din România:

Acest preț mi se pare foarte acceptabil. În România cu acești bani nu cumperi atâtea produse!!!”, spune o persoană, în timp ce o alta îl întreabă: „126 de euro în lei sunt cam 630 de lei... Oare cu 630 de lei nu cumperi ce a cumpărat el acolo?”.

În România plăteai cam 250 lei, dar salariul minim e 2400 lei”, a mai susținut o persoană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei