Un român care ar fi ucis un preot ungur, pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Cazul, redeschis după 32 de ani

Un român care ar fi ucis un preot ungur, pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Cazul, redeschis după 32 de ani

De la jumătatea lunii iunie, un român a fost inclus pe lista Europol a celor mai periculoși infractori dați în urmărire internațională. Viorel Nae, poreclit ”Jaga”, este acuzat de autoritățile maghiare că în august 1991 a bătut cu o bară de fier un preot maghiar până l-a ucis.

Viorel Nae, dat în urmărire internațională FOTO Europol

Viorel Nae, dat în urmărire internațională FOTO Europol

Crima a fost comisă în seara zilei de 26 august 1991, în parohia din satul maghiar Paloznak, aflat la 18 kilometri de orașul Veszprem.

Mai mulți bărbați mascați au intrat în locuințele slujitorilor bisericii. Mai întâi au intrat peste măicuța Nusi, pe care au întrebat-o unde sunt banii. Numai că aceasta le-a spus că nu are vreun ban, datorită legământului său de a trăi simplu și în sărăcie. Nemulțumiți, hoții au legat-o, după care au năvălit în camera alăturată, unde dormea preotul Gyula Csontos. Atacatorii l-au lovit de zeci de ori cu o bară metalică, până când acesta a murit. Hoții au plecat cu o sumă mică de bani și cu o cameră video. La audieri, măicuța le-a declarat polițiștilor că atacatorii vorbeau între ei într-o altă limbă. Crima oribilă a șocat întreaga comunitate, iar atacatorii au fost de negăsit timp de peste 30 de ani. Iar măicuța Nusi, singura martoră a atacului, a murit la 10 ani de la acel incident dramatic.

Numai că anul trecut, polițiștii maghiari au redeschis dosarul crimei după ce au apărut mai multe conexiuni între dosarul din 1991 și un alt dosar recent, fiind analizate și amprentele. Și astfel anchetatorii au descoperit că unul dintre asasini este românul Viorel Nae, poreclit ”Jaga”, în vârstă de 55 de ani, considerat extrem de periculos și cu ultimul domiciliu în București. Iar polițiștii maghiari l-au dat în urmărire internațională prin Europol.

Interesant e faptul că Viorel Nae e dat în urmărire și de Poliția Română de mai bine de trei ani, numai că pentru o altă infracțiune. Concret, acesta este urmărit pentru infracțiuni la regimul circulației.

Pe 26 octombrie 2021, Judecătoria Sectorului 1 București a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru Viorel Nae, urmând ca acesta să execute pedeapsa de trei ani inchisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier și influentarea declarațiilor. Numai că, în toamna lui 2021, când polițiștii au mers la locuința din București a lui Viorel Nae pentru a îl duce la închisoare, acesta nu a fost de găsit.

Surse judiciare au declarat pentru ”Adevărul” că Viorel Nae se află cel mai probabil într-o țară din Europa de Vest.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii