Un portret fotografic al lui Churchill furat dintr-un hotel canadian, descoperit în Italia

Un portret fotografic al lui Churchill furat dintr-un hotel canadian, descoperit în Italia

Un portret fotografic al fostului prim-ministru britanic Winston Churchill, furat dintr-un hotel de lux din Ottawa, a fost localizat în Italia şi va fi returnat mai târziu în această lună, au declarat miercuri autorităţile canadiene, informează DPA.

Statuie Winston Churchill FOTO PROFIMEDIA

Statuie Winston Churchill FOTO PROFIMEDIA

Portretul „The Roaring Lion”, o fotografie realizată de Yousuf Karsh, a fost raportat ca furat de la Fairmont Château Laurier în august 2022, a precizat poliţia din Ottawa într-o declaraţie. Ulterior s-a aflat că acesta fusese sustras între 25 decembrie 2021 şi 6 ianuarie 2022.

Poliţia a declarat că a stabilit că lucrarea a fost vândută printr-o casă de licitaţii din Londra unui cumpărător din oraşul Genova, din nordul Italiei. Nici casa de licitaţii, nici cumpărătorul nu ştiau că piesa fusese furată.

Un bărbat de 43 de ani din provincia canadiană Ontario a fost arestat în aprilie şi acuzat de furt şi trafic cu obiecte de artă.

Potrivit poliţiei din Ottawa, cumpărătorul lucrării va „preda în mod ceremonios portretul Serviciului de Poliţie din Ottawa la Roma mai târziu în această lună”.

„The Roaring Lion” va fi din nou expus ca „portret istoric remarcabil” la Fairmont Château Laurier.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner