Un oraș din Spania taie apa apartamentelor ocupate ilegal de turiști

Un oraș din Spania taie apa apartamentelor ocupate ilegal de turiști

Din dorința de a stopa fenomenul apartamentelor ocupate ilegal de turiști, un tribunal din orașul spaniol Sevilla a hotărât că Primăria poate să întrerupă alimentarea cu apă în aceste situații, conform The Guardian.

Sevilla are 700.000 de locuitori. foto shutterstock (Arhivă)

Sevilla are 700.000 de locuitori. foto shutterstock (Arhivă)

În decursul anului trecut, Primăria Sevilla a tăiat apa unui număr de șase apartamente ocupate ilegal. Deși trei proprietari au făcut apel, judecătorul, ținând cont de reclamațiile vecinilor referitoare la zgomot, a fost de acord cu motivul invocat de instituție potrivit căruia apartamentele nu erau locuite de proprietari.

Se pare că 5.000 de apartamente ar fi ocupate ilegal de turiști, doar 10.000 având funcționând cu licențe. În plus, alimentarea cu apă ar urma să fie reluată după ce apartamentele vor redeveni locuințe normale.

De la sfârșitul pandemiei, Sevilla, care are 700.000 de locuitori, este vizitată anual de circa 3,5 milioane de persoane.

De asemenea, cei care se ocupă de administrarea acestor apartamente vor fi trași la răspundere, conform instituției, ținând cont de faptul că proprietarii nu locuiesc în oraș și sunt greu de găsit.

Cu toate că orașe cu probleme asemănătoare privind apartamentele destinate turiștilor, precum Madrid, Barcelona și Valencia, susțin că nu au de gând să calce pe urmele Primăriei din Sevilla, toate se confruntă cu presiuni din partea localnicilor pentru a răspunde unui fenomen care duce la creșterea prețurilor chiriilor și plecarea rezidenților.

Conform cifrelor furnizate de agențiile imobiliare în aprilie, în Madrid erau disponibile pentru închiriere doar 8.034 de apartamente, față de 14.133 de apartamente destinate turiștilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul româncei dispărute în timpul vacanței din Turcia. Ultimul mesaj transmis prietenei sale

2 De citit...

3 SONDAJ Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

4 VIDEO Ucrainenii au capturat închisoarea de femei din regiunea Kursk, transformată de armata rusă în fortăreață

5 VIDEO „Sudja este Ucraina!” / Declarații neașteptate la o adunare a populației din regiunea rusească Kursk