Un om de ştiinţă dezvăluie ce alimente nu ar consuma niciodată. Motivele pentru care trebuie evitate
Un om de știință din domeniul alimentar a dezvăluit care sunt alimentele pe care nu le-ar consuma niciodată, din cauză că le consideră având un risc ridicat de a conţine bacterii.
Germenii cruzi pot conţine bacterii dăunătoare. Foto Facebook
Expertul, care postează sub numele de utilizator @hydroxide, a mărturisit că există trei alimente pe care nu le-ar mânca niciodată, deoarece acestea reprezintă o amenințare pentru sănătate.
Germenii cruzi
„Numărul unu, sunt germenii cruzi”, a explicat expertul în alimentație într-un videoclip TikTok primul aliment pe care îl consideră periculos.
Deși experta a recunoscut că îi mănâncă „ocazional”, ea a precizat că sunt un aliment cu risc „foarte, foarte ridicat”.
„Ce trebuie să știți despre bacteriile alimentare este că sunt ca prietenii voștri din vacanța de primăvară. Vor să meargă într-un loc cald și umed și le este sete. Așadar, germenii sunt practic crescuți în pământ, în cel mai cald și umed mediu pe care ți l-ai putea imagina. Și ghiciți ce? Bacteriile adoră acest mediu”, a explicat ea.
Expertul mai avertizează şi asupra faptului că, în afară de cazul în care este curățată foarte bine sau gătită până la punctul în care sunt distruse bacteriile, varza nu ar trebui consumată, adăugând că este important să reținem că, atunci când manipulăm alimente „cu risc ridicat”, toată umiditatea care transportă bacteriile ar putea ajunge pe consumabilele de bucătărie .
Carne tocată de vită, negătită suficient
Un alt aliment de evitat este burgerul de vită gătit crud sau în sânge. Motivul pentru care acesta nu ar trebui consumat, a explicat expertul, este din cauza modului în care este pregătită și gătită carnea.
„Carnea de vită, frăgezită mecanic, este tocată cu niște nişte dispozitive industriale, de multe ori destul de vechi. Dacă există o bucățică de carne acolo jos care are E.coli pe ea sau salmonella - orice ar fi - practic o luați și o distribuiți peste tot în acea carne tocată. Este vorba în special de carnea de vită tocată, deoarece curcanul și carnea de pui tocată trebuie gătite la temperaturi mai mari, pentru că sunt păsări de curte”, a explicat ea.
Stridii crude
Al treilea aliment pe care expertul spune că îl evită mereu îl reprezintă stridiile crude , iar ca argument a aminitit că faptul că recent, la un cunoscut restaurant de lux din Marea Britanie, la o petrecere de lux, numeroşi participanţi s-au îmbolnăvit, contractând norovirus, după ce au consumat stridii crude.
„Singurul control de siguranță alimentară prin care trebuie să treacă stridiile crude care ajung în alimentaţia publică este acela de a verifica dacă apele din care provin sunt sigure pentru pescuit”, a explicat expertul.
Ea a adăugat că asta înseamnă că orice se află în apă - inclusiv excrementele - ar putea ajunge în stridii.
Consumul de stridii crude sau insuficient gătite care conțin bacteria Vibrio vă poate îmbolnăvi, arată şi FoodSafety.gov. „O stridie care conține Vibrio nu arată, nu miroase și nu are un gust diferit de orice altă stridie”, potrivit aceleiaşi surse.
Sursa: adevarul.ro