Un olimpic s-a plâns de „proasta calitate a medaliei sale de bronz”: „Parcă a fost la război!” Ce i-au răspuns organizatorii

Un olimpic s-a plâns de „proasta calitate a medaliei sale de bronz”: „Parcă a fost la război!” Ce i-au răspuns organizatorii

Sportivul din SUA, Nyjah Huston, care a încheiat pe locul 3 la skateboard street, pe 29 iulie, a reclamat proasta calitate a medaliei sale de bronz, care a „început să se exfolieze şi pare mai degrabă că ar fi făcut războiul”.

Medalia de bronz a sportivului american s-a exfoliat FOTO: Instagram

Medalia de bronz a sportivului american s-a exfoliat FOTO: Instagram

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris s-au angajat să înlocuiască orice medalie care va fi „deteriorată”.

Decizia vine după ce americanul Nyjah Huston s-a plâns după câteva zile de proasta calitate, conform afirmaţiei sale, a medaliei sale de bronz, care a „început să se exfolieze şi pare mai degrabă că ar fi făcut războiul”, conform unor mesaje publicate pe reţelele de socializare şi preluate de media.

„Bine, deci aceste medalii olimpice arată grozav când sunt noi, dar după ce mi-am lăsat medalia să stea pe piele cu puțină transpirație și apoi i-am lăsat pe prietenii mei să o poarte în weekend, nu mai sunt la fel de strălucitoare cum ai spera să rămână”, a spus el. „Vreau să spun, uită-te la chestia aia. Arată rău. Chiar și fața. Începe să se ciobească puțin. Deci da, nu știu, medaliile olimpice, poate trebuie să creșteți puțin calitatea”, a povestit sportivul într-un Story pe Instagram.

Într-un comunicat de presă, Comitetul organizator al JO 2024 a precizat că a "luat la cunoştinţă de pe reţelele de socializare că unui sportiv i s-a deteriorat medalia la câteva zile după înmânare".

„Medaliile sunt obiectele cele mai dorite de la Jocurile Olimpice şi cele mai preţioase pentru sportivi. Toate medaliile deteriorate vor fi înlocuite de Monetăria din Paris şi gravate identic”, au transmis organizatorii.

Medaliile Paris 2024 conțin o fărâmă din Turnul Eiffel, ca o aluzie la orașul gazdă, dar componența exactă a medaliilor variază de la o olimpiadă la alta. Medaliile de aur sunt de fapt în cea mai mare parte din argint cu un strat de aur.

Medaliile din bronz sunt de obicei un amestec de cupru, zinc și staniu. Bronzul se combină cu oxigenul din aer dacă nu este protejat, formând o patină ternă care ar explica deteriorarea medaliei lui Huston. Viteza cu care bronzul se degradează depinde de proporția metalelor din aliaj, deși metalele mai ieftine accelerează adesea procesul, scrie The Guardian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…