Un nou penitenciar cu 1.000 de locuri va fi construit în Berceni. Alina Gorghiu: „Este o investiție strategică”

Un nou penitenciar cu 1.000 de locuri va fi construit în Berceni. Alina Gorghiu: „Este o investiție strategică”

Ministerul Justistiției, Alina Gorghiur, a declarat joi că viitoarea închisoare de la Berceni, judeţul Prahova, reprezintă o investiţie strategică pentru sistemul penitenciar din România.

Un nou penitenciar va fi construit în județul Prahova FOTO Alina Gorghiu / Facebook

Un nou penitenciar va fi construit în județul Prahova FOTO Alina Gorghiu / Facebook

"Ministerul Justiţiei acordă tot sprijinul necesar. Am fost astăzi la faţa locului pentru a vedea cum evoluează acest proiect. Lucrările pe teren au început în luna martie 2024 şi stadiul fizic de execuţie la începutul lui august a fost de 7%. Până la finalul anului este programat ca stadiul fizic de execuţie să ajungă la 20%. Durata de execuţie prevăzută este de 60 de luni", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Justiției, noua unitate va avea 1.000 de locuri de detenție la standardul de 4 metri pătrați. De asemenea, sunt prevăzute 11 pavilioane de detenție interioare dintre care 9 pavilioane pentru deținuții cu regim închis (câte 100 de locuri fiecare) și 2 pavilioane pentru deținuții cu regim maximă siguranță (câte 50 de locuri fiecare).

"În prezent se fac demersuri pentru realizarea branșamentelor la apă, la rețeaua de canalizare și la rețeaua electrică", a mai anunțat ministrul.

"Anul 2024 este anul repornirii investițiilor în sistemul penitenciar odată cu demararea lucrărilor la acest nou penitenciar cu 1000 de locuri și la cel de la Unguriu (jud Buzău) început tot anul acesta și care va avea 900 de locuri cu regim deschis și semideschis", a mai menționat Alina Gorghiu în postare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

3 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

4 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

5 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor