Un nou discurs-manifest după referendumul pro-UE al Republicii Moldova: „Sunt în șoc. Alături de noi e război și voi vreți Rusia?”

Un nou discurs-manifest după referendumul pro-UE al Republicii Moldova: „Sunt în șoc. Alături de noi e război și voi vreți Rusia?”

O tânără a înregistrat un mesaj manifest după referendumul din Republica Moldova, trecut la limită, cu doar câteva mii de voturi.

Referendumul pro-UE din Republica Moldova a trecut la limită. 50,38% din cetățeni, atât din interiorul granițelor, cât și din diaspora, au răspuns cu "DA" la întrebarea "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?", în vreme ce 49,62% au votat împotriva aderării ţării la Uniunea Europeană.

Alegeri în Republica Moldova

Alegeri în Republica Moldova

Înfuriată de rezultat, o tânără și-a certat compatrioții în cadrul unui mesaj-manifest prin intermediul TikTok.

"Draga mea Moldovă, eu sunt în șoc. 50 la 50 la referendum. 50 pentru DA, 50 de proicente pentru NU. OK, pentru DA cu câteva mii de voturi mai mult, adică tras de coadă. Adică, noi, cumva, vom trece referendumul ăsta, da?

Băi, eu sunt șocată. Băi, Diaspora, băi... Ce e în capul vostru? Oameni care trăiesc de 10, 15, 20 de ani în Italia, în Germania, în Franța ei s-au dus și au votat NU la referendum. S-au dus și au dat cu ștampila acolo pentru Usatîi, pentru Stoianoglo, omul socialiștilor. Bă, ce e în capul vostru? Ce-i cu voi? Treziți-vă!

Am găsit, ieri, pe TikTok vreo doi, făceau live-uri de prin Germania, de prin nu știu ce țară europeană, de prin Spania, nu nu știu de pe unde și se laudă ei că au votat pentru Usatîi, că l-au votat pe Stoianoglo și-au pus NU la referendum. Voi cu pașapoarte românești, jumătate din Moldova sunteți cu pașapoarte românești, primiți alocații românești, fonduri europene în Moldova, sunt făcute drumuri, grădinițe, școli... Eu îmi aduc aminte în ce grădiniță și școală am învățat și voi votați împotrivă. Vai de capul meu! Treziți-vă, dragii mei moldoveni! Eu nu mă refer la toți, că sunt o grămadă de oameni care gândesc limpede, logic, care judecă", a spus tânăra.

În cadrul clipului de aproximativ 10 minute, tânăra a avut un mesaj și pentru cei care o critică pe Maia Sandu.

"Ei: Maia n-a făcut nimic. Ce vrei, băi, să vă facă Maia? Voi știți care e rolul președintelui? Patru ani de zile, cât a fost Maia, a adus atâtea fonduri europene în Moldova asta. O femeie care vorbește frumos, cu care nu ți-e rușine. Amintiți-vă de Dodon! Îți era rușine să spui că e președintele tău. Ce-a făcut Dodon?".

Pe final, tânăra le-a cerut celor care au spus "NU" la referendum și care au pașapoarte românești să ardă actele și să plece în Rusia:

"Suntem cu războiul la fundul nostru. Umblă tancuri și omoară oameni.... Alături de noi e război și voi vreți Rusia. Dați foc pașapoartelor românești și cărați-vă în Rusia. Stați acolo și dacă o să deschideți gura o să vă închidă. Încearcă tu să spui ceva, te închide, te împușcă. Acolo nu au drepturi. Acolo, toți tac. Vă vindeți țara, măi, oameni buni. Vă vindeți țara!

Noi depindem de gazul rusesc. Ăștia umblă și ne șantajează și râd de noi. Noi trebuie să ne detașăm de Rusia. Noi nu avem gaz, noi nu avem resurse, noi nu avem nimic. Hai să ne detașăm de Rusia, hai să trecem europeni".

Este al doilea mesaj puternic adresat de cetățeni conaționalilor lor care au ales calea pro-rusă la referendumul și alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile

5 „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România” / Mesajele subversive ale pionilor Moscovei care caută sabotori în Europa