Un nou atac cibernetic a afectat zeci de gări din Marea Britanie. Ce mesaj a apărut pe telefoanele călătorilor

Un nou atac cibernetic a afectat zeci de gări din Marea Britanie. Ce mesaj a apărut pe telefoanele călătorilor

Un atac cibernetic a lovit 20 de gări din Marea Britanie. Au fost afectați călătorii care s-au conectat la Wi-Fi-ul public de la cele mai mari noduri de transport din Regatul Unit.

Un atac cibernetic a afectat gările din Marea Britanie Foto: Shutterstock

Un atac cibernetic a afectat gările din Marea Britanie Foto: Shutterstock

Pe mijloacele electronice folosite pentru a se conecta la internetul public, oamenii au fost „întâmpinați cu un ecran despre atacurile teroriste din Europa”, potrivit Mail Online .

Mai multe gări importante din Marea Britanie, inclusiv zece din Londra, au fost lovite de un atac cibernetic major care a afectat sistemele publice de Wi-Fi pentru pasageri. Poliția britanică de transport a lansat o investigație după ce călătorii care se conectau prin Wi-Fi la stații au raportat că au văzut un mesaj despre atacurile teroriste din Europa.

Pagina pe care o accesai, prin wi-fi, în urma atacului cibernetic spunea „Te iubim, Europa” și conținea informații despre atacuri teroriste, potrivit utilizatorilor care au postat pe rețelele de socializare. Atacul a fost comparat cu noua dramă a BBC, filmul intitulat „Nightsleeper”, care prezintă un tren de noapte, care în timpul călătoriei de la Glasgow la Londra a fost spart și deturnat.

Printre experții în securitate cibernetică care au comentat atacul de joi s-a numărat Alex Richards, directorul Liberate IT Services, care a declarat pentru MailOnline: „Acesta ar fi fost un actor rău intenționat care vizează direct wi-fi-ul public în scopuri de propagandă sau pentru a promova ceva anume”. Acesta a spus că Wi-Fi-ul public este ținta cea mai ușoară datorită accesibilității și este și cea mai vizibilă sursă

„Singurul pericol potențial este acela că persoanelor, care au folosit Wi-Fi-ul public în acel moment, le-ar fi putut fi verificate datele”a mai spusexpertul în securitate cibernetică.

De aceea este important să folosiți numai servicii criptate pe wi-fi public sau un serviciu VPN care utilizează criptare. Mai bine, rămâneți departe de wi-fi public și utilizați serviciul de date 4G sau 5G”, a mai completat acesta

Și James Bore, director al unei companii de consultanță în securitate și tehnologie a făcut afirmații pe acest subiect: „Acest tip de atac nu reprezintă în mare măsură o amenințare pentru utilizatorii de wi-fi, deoarece pare a fi un atac activist menit să răspândească un mesaj”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

3 Penibilă imagine. Selly tot un gherțoi rămâne, cu toți banii lui...

4 S-a furat mireasa. Din cavou...

5 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola