Un muncitor român a murit la Munchen, într-un accident îngrozitor la testarea unui roller coaster pentru Oktoberfest

Un muncitor român a murit la Munchen, într-un accident îngrozitor la testarea unui roller coaster pentru Oktoberfest

Un incident tragic a avut loc pe Theresienwiese, la München, cu doar cinci zile înainte de deschiderea celui mai mare festival popular din lume, Oktoberfest. Un muncitor în construcții, în vârstă de 20 de ani, de naționalitate română, și-a pierdut viața în timpul unor lucrări de testare pe un roller coaster, arată publicația germană Bild.

Luni dimineața, în timpul unei curse de probă, Sebastian J. a fost lovit mortal de o gondolă care circula la viteză maximă. Accidentul a avut loc la ora 10:53, iar tânărul a fost rănit grav la cap și a rămas blocat sub șinele trenului. Deși colegii săi au alertat imediat serviciile de urgență, starea gravă a muncitorului a făcut ca eforturile de resuscitare să nu aibă succes.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital, însă a murit din cauza rănilor severe la Clinica Großhadern, în jurul orei 12:00.

Operatorul roller coasterului, Otto Barth, s-a declarat profund șocat de tragicul accident. El a transmis condoleanțe familiei și prietenilor victimei, menționând că întreaga echipă este afectată de eveniment și că sprijină autoritățile în investigarea cauzelor exacte ale accidentului. De asemenea, o echipă de criză a fost chemată la fața locului pentru a oferi sprijin colegilor muncitorului decedat.

În ciuda gravității situației, pompierii au precizat că accidentul nu a fost cauzat de o defecțiune tehnică a roller coasterului. Un purtător de cuvânt al pompierilor a explicat că acesta a fost un „accident industrial” care a avut loc în timpul fazei de construcție.

Autoritățile, inclusiv poliția și TÜV, au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați

5 Priviți, un zid s-a prăbușit peste mașini, într-o parcare din București! Incidentul s-a petrecut înainte de cutremur