Un muncitor a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank" în timpul unei lucrări în Germania

Un muncitor a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank" în timpul unei lucrări în Germania

Un muncitor în construcţii a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank", în valoare de aproximativ un milion de euro, în timpul unei lucrări de demolare din oraşul Passau, situat în landul german Bavaria, relatează Deutsche Welle în pagina electronică. 

Autorităţile germane au demarat o anchetă pentru a încerca să afle cui îi aparţine aurul.

Inscripţionat cu însemnele "Swiss Bank", aurul ar valora aproape un milion de euro, a declarat purtătoarea de cuvânt a municipalităţii Passau pentru Passauer Neue Presse, transmite DPA.

În timpul unei lucrări de demolare, un muncitor a descoperit miercuri o parte din aur, iar vineri a mai fost descoperit un nou lot din metalul preţios.

Poliţia din Passau a confirmat sâmbătă că muncitorul este un operator de excavator şi ar putea revendica aurul pe care l-a găsit.

Pentru moment, aurul a fost plasat în custodia poliţiei până când autorităţile vor stabili cui îi aparţine.

Deocamdată nu se ştie dacă pe şantierul respectiv se mai află îngropată o altă cantitate de aur, dar poliţia continuă investigaţia.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite