Un medic din SUA lansează un avertisment cu privire la numărul de cazuri de poliomielită nediagnosticate. „Sunt sute, poate chiar mii de cazuri”

Un medic din SUA lansează un avertisment cu privire la numărul de cazuri de poliomielită nediagnosticate. „Sunt sute, poate chiar mii de cazuri”

Dr. Patricia Schnabel Ruppert, comisarul pentru sănătate din comitatul Rockland, a declarat că este îngrijorată de faptul că poliomielita circulă în statul său fără a fi detectată.

„Nu există doar un singur caz de poliomielită dacă vezi un caz paralitic. Incidenţa poliomielitei paralitice este mai mică de 1%. Cele mai multe cazuri sunt asimptomatice sau uşor simptomatice, iar aceste simptome sunt adesea ratate. Aşadar, sunt sute, poate chiar mii de cazuri care au apărut pentru ca noi să vedem un caz paralitic”, a spus ea.

Dr. Ruppert a confirmat că oamenii de ştiinţă analizează „o legătură” între cazul de paralizie din New York şi urmele de poliovirus găsite în apele reziduale din Londra şi Ierusalim, după ce a fost efectuată secvenţierea genomului pe eşantioane din cele trei locaţii.

Aceasta este o problemă foarte serioasă la nivel mondial, nu este vorba doar de New York. Cu toţii trebuie să ne asigurăm că toate populaţiile noastre sunt vaccinate în mod corespunzător”, a spus ea.

Poliomielită derivată din vaccinuri

Bărbatul din SUA care a fost paralizat are o formă de poliomielită „derivată din vaccin”, care apare deoarece unele ţări folosesc o formă slăbită a virusului în vaccinările lor.

În cazuri rare, aceasta poate suferi mutaţii şi apoi poate fi transmisă prin igienă precară la alte persoane nevaccinate.

Călătoriile la nivel mondial înseamnă că aceste cazuri pot apărea în ţări care nu sunt obişnuite să vadă poliomielită, dar în care există rată de vaccinare scăzută.

Deşi este mai slabă decât forma originală sau „sălbatică” a bolii, poliomielita derivată din vaccinuri poate provoca totuşi boli grave. Virusul poate ataca nervii din coloana vertebrală şi baza creierului. Acest lucru poate provoca paralizie, de obicei la nivelul picioarelor, dar dacă sunt afectaţi şi muşchii respiratori, poate fi, de asemenea, o ameninţare pentru viaţă.

SUA şi majoritatea ţărilor dezvoltate folosesc o formă mai nouă de vaccin, care nu conţine niciun virus viu.

Dr. Ruppert a declarat că nu a crezut niciodată că va vedea un caz de poliomielită în SUA în timpul vieţii sale.

Unele zone din comitatul Rockland au o rată de vaccinare scăzută din punct de vedere istoric, de numai 60%. În 2018, acolo a existat un focar de rujeolă.

Echipe de teren sunt acum trimise în aceste zone pentru a încuraja o mai bună absorbţie a vaccinării împotriva poliomielitei, în special la copii.

În Regatul Unit, se efectuează în prezent mai multe teste după ce, în timpul supravegherii apelor, au fost găsite urme de virus poliomielitic timp de mai multe săptămâni la staţia de epurare Beckton.

Agenţia britanică de securitate sanitară ar trebui să publice în curând mai multe detalii cu privire la zonele din Londra care sunt cele mai afectate.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...