Un medic care cercetează îmbătrânirea sănătoasă ia zilnic 4 suplimente
Un medic care studiază „biologia îmbătrânirii” consideră că stilul de viață joacă cel mai mare rol în privința longevității, însă suplimentele ar putea avea un rol important.
Suplimentele pot fi benefice pentru sănătate FOTO: Shuterstock
Dr. Eric Verdin, CEO și președinte al Buck Institute for Research on Aging de lângă San Francisco, susține că, deși genele joacă un rol, dieta, activitatea fizică, somnul, gestionarea stresului și relațiile sociale sunt cei cinci piloni ai longevității.
În cazul în care o persoană are aceste aspecte sub control și dorește să își îmbunătățească starea de sănătate, dovezile sugerează că anumite suplimente ar putea ajuta, a spus medicul pentru Bussines Insider.
Vitamina D
Medicul ia vitamina D și crede că majoritatea oamenilor ar trebui să ia și ei. Aproximativ 35% dintre adulții din SUA au deficiențe de vitamina D, așa că dr. Verdin recomandă oamenilor să își facă un test de sânge pentru a vedea dacă au un aport suficient.
Vitamina D este atât un nutrient pe care îl consumăm, cât și un hormon produs de organism. Este importantă pentru sănătatea oaselor, deoarece ajută organismul să absoarbă elementele de bază ale acestora: calciul și fosforul.
Unele alimente conțin vitamina D, dar lumina soarelui este principala sursă naturală, motiv pentru care multe persoane care trăiesc în climatele mai reci au niveluri insuficiente.
„Suplimentarea acesteia este foarte ieftină, este foarte sigură și, în opinia mea, este importantă”, a declarat Verdin.
Vitamina B12
Dr. Verdin ia vitamina B12 și sfătuiește oamenii să își măsoare nivelul, deoarece este frecvent să fie deficitari, în special dacă sunteți mai în vârstă.
Vitamina B12 se găsește în surse animale precum lactatele, carnea și ouăle. Este necesară pentru formarea globulelor roșii și a ADN-ului și este, de asemenea, esențială pentru funcționarea și dezvoltarea creierului și a celulelor nervoase.
Este esențială pentru multe procese celulare, inclusiv repararea și generarea de energie, a spus Verdin. Dovezile arată că deficiența duce la probleme precum oboseala, leziunile nervoase și pierderea memoriei.
Acizi grași omega trei
Dr. Verdin ia un supliment de acizi grași omega trei pentru sănătatea inimii și a creierului.
Acizii grași omega trei se găsesc în peștele gras precum somonul și anșoa, nucile și semințele de chia și in. „Unele țări au niveluri foarte ridicate de acizi omega, cum ar fi Japonia, unde se mănâncă mult pește. Dar pentru majoritatea dintre noi, în lumea occidentală, nu avem suficient”, a spus Verdin.
Studiile sugerează că aceste grăsimi sănătoase reduc riscul de boli cardiovasculare, ajutând inima să bată la un ritm constant, reducând tensiunea arterială și ritmul cardiac și îmbunătățind funcția vaselor de sânge, potrivit Harvard T.H. Chan School of Public Health's The Nutrition Score.
Creatina
Creatina, un compus pe care organismul îl produce în mod natural și pe care îl obținem, de asemenea, din alimentele bogate în proteine, este populară în rândul sportivilor și al celor care merg la sală și doresc să construiască mușchi. Dar, există unele dovezi că aceasta susține și funcția cognitivă, a spus Verdin.
El ia suplimente de creatină deoarece compusul joacă un rol esențial în funcționarea celulelor și în energie, a spus el.
Nutriționiștii sportivi consideră, în general, că creatina este sigură și eficientă, deoarece există o mulțime de cercetări în spatele beneficiilor cognitive și de îmbunătățire a performanței fizice.
Sursa: adevarul.ro