Un martor susține că a văzut un bărbat cu o pușcă care se ascundea pe un acoperiș și a avertizat polițiștii cu doar câteva minute înainte ca Trump să fie împușcat VIDEO

Un martor susține că a văzut un bărbat cu o pușcă care se ascundea pe un acoperiș și a avertizat polițiștii cu doar câteva minute înainte ca Trump să fie împușcat VIDEO

Un bărbat care a urmărit îngrozitoarea tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump a dezvăluit că i-a avertizat pe agenții Serviciului Secret despre un bărbat înarmat pe care l-a văzut pe un acoperiș din apropiere cu câteva minute înainte ca împușcăturile să răsune.

Donald Trump protejat de agentii Secret Service dupa tentativa de asasinat FOTO EPA EFE (4) jpg

Martorul uluit, care s-a prezentat doar Greg, a declarat pentru BBC că l-a văzut pe asasin urcând în vârful unei clădiri din apropierea locului unde avea loc evenimentul, în Butler, Pennsylvania , și că a fost uluit de lipsa de acțiune din partea agenților.

Bărbatul susține că a văzut un individ târându-se pe acoperișul unei clădiri, la circa 15 metri de locul în care el și prietenii săi se aflau. Aceștia au încercat să alerteze forțele de ordine de la miting, dar polițiștii nu au reacționat la aceste informații, susține martorul.

"L-am observat pe acest individ târându-se, înarmat, pe acoperișul clădirii din spatele nostru, la circa 50 de picioare distanță (cca 15 metri, n.r.). Am văzut în mod clar că avea o pușcă. Poliția era peste tot și l-am arătat cu degetul pe acest bărbat, iar ei se comportau de parcă nu știau despre ce e vorba (...) Am stat câteva minute arătând spre individul de pe acoperiș. Trump încă vorbea și mă întreb de ce nu l-au luat de pe scenă. Agenții Secret Service ne priveau de pe hambar, noi arătam cu mâinile spre acoperiș (acolo unde se afla trăgătorul) de câteva minute și apoi s-au auzit cinci împușcături", a spus el corespondentului BBC Gary O'Donoghue.

Acesta a insistat să afle dacă împușcăturile veneau de pe acoperișul pe care se afla bărbatul cu pușca, iar martorul a confirmat spunând: "Absolut!"

El a estimat, totuși, că este posibil ca agenții Secret Service să nu-l fi văzut pe trăgător, din cauza înclinației acoperișului.

"Totuși, de ce nu erau agenți Secret Service pe toate acoperișurile de aici? Nu este un loc foarte mare", a mai spus acest martor.

Agenții s-au urcat apoi pe acoperiș, unde se afla bărbatul înarmat, iar imaginile de pe rețelele de socializare păreau să arate un bărbat întins fără viață.

Alți participanți la miting l-au văzut, de asemenea, pe acoperiș timp de trei sau patru minute, fără ca forțele de ordine să ia vre-o măsură, a spus el.

Surse din rândul forțelor de ordine au confirmat pentru CBS că atacatorul a deschis focul de la o distanță între 60 și 90 de metri, de pe acoperișul unei magazii, cu o armă ce pare să fie o pușcă automată.

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după focuri de armă care au costat viaţa a cel puţin o persoană din rândul asistenţei, scriu AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător şi un spectator au fost ucişi, iar o altă persoană a fost rănită în stare gravă, potrivit presei americane, citând autorităţile judiciare locale.

FBI l-a identificat pe autorul tentativei de asasinat asupra fostului preşedinte american Donald Trump ca fiind Thomas Matthew Crooks, un bărbat de 20 de ani din Pennsylvania (nord-est), a informat duminică presa americană, preluată de AFP. Pe lângă presupusul atacator, care nu a fost încă identificat, un spectator a fost ucis şi alţi doi au fost grav răniţi, a anunţat Secret Service, care este responsabil pentru protejarea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi. Spectatorul ucis sâmbătă în atacul asupra lui Donald Trump la un miting de campanie din Pennsylvania "a murit pe loc" după ce a fost "împuşcat în cap", potrivit unui martor intervievat de NBC News, relatează AFP. "Am auzit mai multe focuri de armă, bărbatul de lângă mine a fost lovit în cap, a murit pe loc şi a căzut la baza tribunei", a spus Joseph, al cărui nume de familie nu a fost specificat.

Donald Trump, evacuat de urgenţă sâmbătă de la un miting electoral după mai multe focuri de armă, intenţionează în continuare să meargă la Convenţia republicană de săptămâna viitoare, în cursul căreia urmează să fie desemnat oficial candidat al dreptei la preşedinţie, a anunţat echipa sa. "Preşedintele Trump se simte bine" şi "aşteaptă cu nerăbdare să vi se alăture la Milwaukee", în statul Wisconsin, unde va avea loc acest important eveniment în perioada 15-18 iulie, au anunţat echipa sa de campanie şi Partidul Republican într-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii