Un măr pe zi ține doctorul la distanță. Beneficiile asupra sănătății ale acestui fruct
Cu toate că le găsim în supermarket tot anul, toamna e anotimpul merelor. Acestea sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate. Există dovezi care arată că merele pot îmbunătăți digestia și pot proteja împotriva bolilor cronice, precum diabetul și bolile de inimă, relatează Health.
Merele sunt bogate în fibre. Foto: Arhivă
Îmbunătățesc sănătatea inimii
Merele, mai ales dacă sunt consumate cu tot cu coajă, sunt bogate în fibre, polifenoli și alți nutrienți care susțin sănătatea inimii. Numeroase studii au asociat consumul de mere cu un risc mai mic de a suferi de boli de inimă.
De asemenea, consumul zilnic de mere a fost asociat cu un risc cu 27% mai mic de a muri din pricina unui accident vascular cerebral și cu un risc cu 25% mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă.
Îmbunătățesc sănătatea digestivă
Merele sunt o sursă bună de pectină , o fibră solubilă care poate îmbunătăți digestia. Pectina este, de asemenea, recunoscută ca fiind un prebiotic care favorizează creșterea și activitatea bacteriilor bune din intestin.
Merele te ajută să slăbești
Acestea sunt bogate în apă și fibre, dar au un conținut scăzut de calorii , ceea ce poate ajuta la scăderea în greutate. Conform unui studiu efectuat în rândul adulților, un aport mai mare de fructe și legume bogate în fibre este legat de pierderea în greutate. Participanții care au mâncat frecvent mere au pierdut în medie 1,24 kilograme în patru ani.
Pot ajuta la prevenirea diabetului
Conform unei analize, merele și perele au fost asociate cu o reducere cu 18% a riscului de apariție a diabetului de tip 2. Un posibil motiv ar putea fi reprezentat de prezența flavonoidelor, care pot contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Merele scad riscul de cancer
Merele sunt bogate în antioxidanți, care pot scădea riscul de apariție a cancerului prin neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult, studiile arată că fitochimicalele din mere pot ajuta la încetinirea creșterii celulelor canceroase și la împiedicarea înmulțirii lor.
Fibrele găsite în mere pot ajuta, totodată, la prevenirea cancerului colorectal. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma efectele anticancerigene ale merelor.
Sursa: adevarul.ro