„Un lider slab obișnuiește să facă asta”/Acuzații fără precedent la adresa generalului din fruntea armatei Ucrainei

„Un lider slab obișnuiește să facă asta”/Acuzații fără precedent la adresa generalului din fruntea armatei Ucrainei

Un ofițer ucrainean în rezervă, fondator al Frontelligence , un site de analize militare despre războiul din Ucraina bazate pe informații din surse deschise (OSINT), l-a acuzat pe șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, de faptul că „micromanageriază” unitățile, în timp ce vizitele sale de pe linia frontului reprezintă mai degrabă un pretext de PR.

„Din păcate prezența sa (pe linia frontului) îi deturnează pe comandanții ucraineni ai unităților din regiune de la planificarea operațiunilor de luptă și îi face să se concentreze, în schimb, pe chestiuni organizatorice legate de vizita lui Sîrski”, a precizat fostul ofițer ucrainea într-o postare publicată pe X/Twitter.

„Mai mulți ofițeri de rang înalt, care luptă pe linia frontului, mi-au spus că (Sîrski) are tendința de a micromanageria inclusiv batalioanele, inclusiv în perioada în care era șeful grupării operațional-strategice Hortiția (grupare ce are în aria de responsabilitate linia frontului dintre Horlivka până în zona Kupiansk/Harkov - n.r.)”, a mai precizat ofițerul ucrainean.

„Un bun lider pune la punct un sistem corespunzător în care deleagă sarcinile unor manageri/ofițeri competenți. Un lider slab obișnuiește să coboare de la nivelul strategic până la cel tactic, pentru a rezolva personal probleme minore, locale, provocate de un sistem care nu funcționează. Șeful suprem al armatei e responsabil cu planificarea strategică și organizarea apărării pe întreaga linie a frontului, nu cu micromanagementul la nivel de batalion.

Un analist militar britanic a arătat, într-un comentariu postat pe X că, în prezent „armata ucraineană a regresat la nivelul unei armate de tip sovietic”.

„Iar o mică armată sovietică nu va putea învinge o armată sovietică mai mare”, a spus analistul Jimmy Rushton.

Recent, purtătorul de cuvânt al serviciilor militare de informații ucrainene (GUR), Andrei Iusov, a declarat că GUR a furnizat din timp informații „detaliate” referitoare la iminenta ofensivă rusă din regiunea Harkov.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite