Un lider PNL neagă revenirea lui Eduard Hellving în partid
Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat, într-o intervenție la Digi24, că retragerea lui Eduard Hellving de la șefia SRI nu are legătură cu revenirea acestuia în tabăra liberală. Stroe a subliniat că acest aspect nu a fost discutat în PNL.
„Această retragere poate genera anumite speculații sau poate aduce în plan public mai multe scenarii. În momentul de față nu există legătură între evoluția PNL și retragerea domnului Hellving. (..) Avem pentru prima oară în societatea românească o retragere motivată de îndeplinirea tuturor obiectivelor. Dar să ajungem să speculăm cu un viitor în PNL, ne ducem în altă parte”, a declarat liberalul, într-o intervenție la Digi24.
Ionuț Stroe a subliniat faptul că nu neagă că fostul director al SRI a făcut politică la cel mai înalt nivel în PNL.
Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că Eduard Hellving este cel care poate răspunde la întrebările legate de viitorul său după demisia de la șefia SRI.
Ionuț Stroe a subliniat și faptul că în PNL nu s-a discutat despre posibilitatea ca Eduard Hellving să revină în partid: „În PNL nu am avut o asemenea discuție, anunțul dânsului a fost ulterior ședinței pe care noi am avut-o”.
Eduard Hellving a devenit membru al PNL în anul 2008, fiind consilierul președintelui PNL Crin Antonescu. De asemenea, de la începutul anului 2011 și până la 11 martie 2014 acesta a ocupat funcția de secretar general al Partidului Național Liberal.
Șeful SRI și-a dat demisia din funcție
Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, a susținut o declarație de presă la sediul central al SRI în care a afirmat că își dă demisia de la șefia serviciului.
„Este momentul să constat că obiectivele pe care mi le-am propus au fost îndeplinite. Prin urmare pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Am discutat deschis acest lucru cu președintele. Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece dion ele decât în ultima clipă. Cred că e nevoie de un asemenea pas. E un gest de sănătate democratică. Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat ca un director de serviciu să aibă un mandat limitat în timp”, a transmis Eduard Hellving.
Sursa: adevarul.ro