Un jandarm român a murit după ce s-ar fi împușcat în piept, în timp ce păzea o ambasadă din Capitală

Un jandarm român a murit după ce s-ar fi împușcat în piept, în timp ce păzea o ambasadă din Capitală

Un jandarm român în vârstă de 44 de ani a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce s-ar fi împușcat în piept, timp ce asigura paza la ambasada Turkmenistanului din Capitală.

Jandarmeria Capitalei: Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru Foto: Facebook

Jandarmeria Capitalei: Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru Foto: Facebook

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:30, și a fost semnalat autorităților printr-un apel de urgență la 112.

Potrivit anchetatorilor, jandarmul, care era ofițer din 2005, s-ar fi sinucis cu arma din dotare, conform Gândul.ro , care citează Antena 3.

„În data de 16 iunie 2024, în jurul orei 01:20, la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Capitalei, echipajul auto care executa patrularea între obiective a observat faptul că jandarmul din postul de pază avea o plagă împușcată la nivelul pieptului și nu prezenta semne vitale. Ulterior, echipajul medical sosit la fața locului a confirmat decesul”, potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, subofițerul este cadru al Jandarmeriei Române din anul 2005 și, de-a lungul carierei militare, conform carnetului psihologic, nu a fost identificat cu tulburări de natură psihologică.

În ultimii cinci ani, acesta a fost declarat „apt psihologic” în urma susținerii evaluărilor periodice, nefiind consemnate aspecte problematice care să necesite includerea în programe de monitorizare. De asemenea, ultima testare psihologică a susținut-o în data de 26.09.2023, fiind declarat „apt psihologic””, conform sursei citate.

Conform Jandarmeriei, pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost înregistrat un dosar penal privind moartea suspecta a persoanei. În cauză, se efectuează cercetări cu sprijinul politiștilor din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri.

Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru, în vârstă de 44 de ani, și rămânem alături de familia sa pentru totdeauna”, mai arată Jandarmeria Capitalei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii