Un IT-ist aflat în concediu medical de 15 ani a dat în judecată compania. De ce spune că a fost discriminat

Un IT-ist aflat în concediu medical de 15 ani a dat în judecată compania. De ce spune că a fost discriminat

Un IT-ist care se află în concediu medical din anul 2008 a dat în judecată compania la care este angajat, fiind nemulțumit că nu i s-a mărit salariul niciodată. El susține că a fost victima discriminării pe motiv de dizabilitate.

Ian Clifford, angajatul nemulțumit Foto LinkedIn

Ian Clifford, angajatul nemulțumit Foto LinkedIn

Ian Clifford spune că a fost victima discriminării de către IBM, deoarece salariul nu i-a fost majorat în cei 15 ani în care a lipsit de la muncă., relatează metro.co.uk

Conform unei prevederi din contract, specialistul IT primește peste 54.000 de lire sterline pe an și i se garantează că va primi salariul până la 65 de ani, ceea ce înseamnă că va pune în buzunar mai mult de 1,5 milioane de lire sterline.

Dar Clifford a susținut că retribuția „nu este suficient de generoasă”, precizând că salariul său de 54.028 de lire sterline se va devaloriza în timp din cauza inflației.

Cererea sa a fost respinsă de un Tribunal pentru ocuparea forței de muncă din Reading, un judecător spunându-i că a primit un „beneficiu foarte substanțial” și un „tratament favorabil”.

O persoană care nu poate lucra nu este concediată

Tribunalul l-a audiat pe Clifford, care a studiat la King's College din Londra și a început să lucreze pentru Lotus Development în 2000, înainte ca firma să fie achiziționată de IBM.

A intrat în concediu medical în septembrie 2008 și a rămas fără serviciu până în 2013, când a formulat o plângere și plata pentru concediul medical de 5 ani, la acea dată.

În aprilie 2013, când Ian Clifford avea peste 30 de ani, s-a ajuns la un „acord de compromis” și plângerile sale au fost soluționate prin înscrierea lui în planul de susținere al companiei privind persoanele cu dizabilități.

Conform planului, o persoană care nu poate lucra nu este concediată, dar rămâne angajată și „nu are nicio obligație de a veni la serviciu”.

Un angajat din plan are „dreptul” până la recuperare, pensionare sau deces, dacă este mai devreme, poate să primească 75% din câștigurile convenite.

În cazul lui Clifford, salariul său convenit a fost de 72.037 lire sterline – ceea ce înseamnă că din 2013 va fi plătit cu 54.028 lire sterline pe an după ce i s-au dedus 25%.

Planul a fost stabilit pentru o perioadă de peste 30 de ani până va împlinit vârsta de pensionare de 65 de ani, ceea ce înseamnă că va primi mai mult de 1,5 milioane de lire sterline în total.

El a fost plătit , de asemenea, cu 8.685 de lire sterline pentru a soluționa plângerea legată de plata concediului în 2013 și a fost de acord să nu mai facă o plângere cu privire la aceleași subiect.

"Nu este un prejudiciu"

Dar, în februarie 2022, Clifford a dat IBM în judecată pentru discriminare, repetând în mare plângerea anterioară. El a mai spus că a fost tratat incorect, pentru că nu a primit nicio mărire de salariu din 2013. A mai spus că din cauza inflației veniturile lui se vor reduce substanțial.

Scopul planului era de a oferi securitate angajaților care nu pot lucra, iar asta nu se mai poate întâmpla dacă plățile sunt înghețate pentru totdeauna”.

Judecătorul Paul Housego i-a respins plângerea. „Angajații activi pot primi creșteri de salariu, dar angajații inactivi nu... Este o diferență, dar, în opinia mea, nu este un prejudiciu. Chiar dacă valoarea celor 50.000 de lire sterline pe an s-ar înjumătăți în 30 de ani, este totuși un beneficiu foarte substanțial”. Clifford are un profil pe LinkedIn în care spune că este „pensionat pe caz de boală”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”