Un instantaneu cu doi şoareci confruntându-se într-o staţie de metrou londoneză, câştigătorul unui prestigios concurs fotografic
O fotografie care surprinde doi şoareci confruntându-se pe peronul unei staţii de metrou din Londra a câştigat premiul publicului în cadrul concursului Wildlife Photographer of the Year, organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra, potrivit cnn.com.
Imaginea realizată de Sam Rowley şi intitulată "Station Squabble" a fost aleasă dintre peste 48.000 de imagini având drept tematică viaţa sălbatică.
Fotografia înfăţişează doi şoricei luptându-se pentru câteva firimituri pe peronul unei staţii de metrou londoneze.
"Toată lumea ştie de existenţa şoarecilor de la metrou, dar nu cred că au mai fost văzuţi dintr-o astfel de perspectivă până acum", a declarat pentru CNN Rowley, un documentarist de 25 de ani care lucrează la BBC.
Sursa foto: Sam Rowley Photography / Facebook
Acesta a recunoscut că s-a confruntat cu câteva ''priviri ciudate'' din partea călătorilor în timp ce stătea întins pe peroanele mai multor staţii din Londra, adăugând: ''Oamenii erau destul de curioşi, foarte dispuşi să intre în vorbă şi amabili în legătură cu toată treaba asta''.
Imaginea realizată de Rowley a câştigat LUMIX People's Choice Award Wildlife Photographer of the Year , anunţat pe 12 februarie, şi a fost selectată din lista celor 25 de imagini finaliste.
Ideea fotografiei i-a venit lui Rowley, un fotograf semiprofesionist, după ce a vizionat o înregistrare trimisă de un prieten care filmase, în timp ce se întorcea acasă după o seară în oraş, o confruntare între doi şoareci.
Şi-a petrecut apoi serile timp de o săptămână pe platformele staţiilor de metrou, unde rămânea până la primele ore ale dimineţii.
Michael Dixon, directorul Muzeului Natural de Istorie din Londra, spune că imaginea oferă ''o privire fascinantă despre felul în care viaţa sălbatică se desfăşoară într-un mediu dominat de prezenţa omului''.
"Această imagine ne reaminteşte că, deşi ne putem întâlni cu ea în fiecare zi, oamenii sunt în mod inerent interconectaţi cu natura, care este foarte aproape de noi. Sper că îi va inspira pe oameni să se gândească şi să aprecieze mai mult această relaţie".AGERPRES