Un general rus explică de ce a fost străpunsă linia de apărare din regiunea Kursk: „Nimănui nu-i place adevărul în rapoarte"

Un general rus explică de ce a fost străpunsă linia de apărare din regiunea Kursk: „Nimănui nu-i place adevărul în rapoarte"

Un generalul rus, care este și deputat în Duma de Stat, a dezvăluit de ce ucrainenii au străpuns linia de apărare din regiunea Kursk.

Atac ucrainean în regiunea Kursk FOTO: Profimedia

Atac ucrainean în regiunea Kursk FOTO: Profimedia

Adjunctul Dumei de Stat, generalul-locotenent Andrei Gurulev, a vizitat regiunea Kursk, care a fost atacată de forțele armate ucrainene (AFU), iar la final el a criticat linia de apărare ridicată acolo, scrie lenta.ru.

Potrivit deputatului, el a vizitat regiunea Kursk pe 7 august, a doua zi după ce armata ucraineană a intrat în regiune. Scopul călătoriei a fost „să iau bătrânii de acolo", a precizat el. „Am văzut câmpuri minate fiind echipate, dar acestea nu au niciun efect fără acoperire de foc", a scris el, întrebându-se de cine a fost planificat acest lucru.

În plus, regiunea, a subliniat Gurulev, nu putea să nu știe de concentrarea forțelor AFU în zona de frontieră. În acest sens, el a subliniat dotarea insuficientă a grupării pentru a acoperi frontiera de stat cu tot ce este necesar.

„Nimănui nu-i place aici adevărul din rapoarte. Cu toții vrem să auzim că totul este bine”, a subliniat el.

Trupele ucrainene au avansat până la 30 km în interiorul Rusiei , în ceea ce a devenit cea mai profundă şi mai semnificativă incursiune de când Moscova şi-a început invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au dat lupte cu trupele ucrainene în apropierea satelor Tolpino şi Obşci Kolodez, în timp ce ofensiva din regiunea Kursk a intrat în a şasea zi, relatează BBC.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a acuzat Kievul de „intimidarea populaţiei paşnice a Rusiei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…