Un general australian explică cum ar putea Ucraina să câștige războiul. Cele cinci condiții ce trebuie îndeplinite

Un general australian explică cum ar putea Ucraina să câștige războiul. Cele cinci condiții ce trebuie îndeplinite

Mick Ryan, un general australian în rezervă și cu o experiență de peste 20 de ani în tactică militară, a spus care sunt condițiile care trebuie respectate pentru ca Ucraina să poată câștiga războiul.

Soldati ucraineni se adapostesc in timpul unui bombardament in Lyman- razboi Ucraina FOTO Profimedia

Mick Ryan spune care sunt condițiile pentru câștigarea războiului / FOTO Profimedia

Acesta spune că este imposibil să prezici rezultatele în război, dar subliniază că Occidentul poate face anumite lucruri care să ofere o șansă mai mare de succes Ucrainei.

Menținerea atenției asupra războiului

În primul rând, sprijinul politic din partea Occidentului a reprezentat un pilon esențial al apărării ucrainene. Deși Ucraina rămâne fără trupe la sol, Occidentul susține războiul prin furnizarea de arme și echipamente, iar națiunea și coaliția internațională construiesc un regim de sancțiuni economice pentru inamic.

Sarcina principală a guvernului ucrainean și a diplomaților săi este de a asigura în continuare răbdarea strategică a Occidentului pentru a sprijini Ucraina până la sfârșitul acestui război. Aleșii țărilor occidentale trebuie să continue să-și convingă oamenii că combaterea agresiunii ruse este imperioasă.

Sprijin economic

Analistul spune că un alt aspect important ține de economie. Invazia rusă a avut un impact devastator asupra producției, mineritului și agriculturii din Ucraina.

„Țara are nevoie de asistență economică pentru a susține costurile masive ale războiului. Ajutorul din vest trebuie să rămână stabil dacă Ucraina dorește să-și susțină apărarea și să-i alunge pe ruși de pe teritoriul său.”, scrie analistul pe Twitter.

Transportul de arme rămâne esențial

O condiție importantă care poate duce la o victorie ucraineană este sprijinul militar. Războaiele moderne, în special cele de amploare ca cel din Ucraina, consumă rapid muniții, echipamente și oameni, astfel că ste important ca țările occidentale să continue să trimită arme și să crească numărul acestora.

„Occidentul a oferit miliarde de dolari în arme și muniții, inclusiv unele dintre cele mai sofisticate arme de precizie ale sale. NATO a început și un program de antrenament pentru soldații ucraineni, dar va trebui să mărească stocul în lunile următoare.”, a mai scris Mick Ryan.

Zelenski, un exemplu pentru ceilalți lideri politici

Generalul australian a subliniat cât de important este discursul lui Zelenski, spunând că acesta reprezintă un model pentru ceilalți lideri politici.

Cuvintele președintelui Zelenski <Am nevoie de muniție, nu de o plimbare> au unit poporul ucrainean și i-au câștigat respectul la nivel internațional. Acest lucru a fost esențial pentru a primi asistență economică, umanitară, diplomatică, de informații și militară.

Dar a arătat, de asemenea, că conducerea militară a Ucrainei are o campanie militară inteligentă și sofisticată împotriva rușilor. Lucrurile trebuie să continuie astfel, dacă țara vrea să căștige războiul.”, a mai scris Ryan.

Câștigul pe câmpul de luptă este necesar

Un ultim aspect pe care îl aduce în atenție analistul australian ține de victoriile pe câmpul de luptă.

Dacă celelalte aspecte sunt prezente, ele vor susține succesul în lupta care este esențială pentru înfrângerea rușilor. Angajarea în luptă este expresia supremă a voinței ucrainenilor. Ei înțeleg că bătălia lor este existențială. Ucrainenii trebuie să lupte și să-și recapete pământul dacă vor să câștige acest război.”

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”